Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, dün akşam Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında önemli noktalara değindi. 

Türkiye’de son durum

Son 24 saatte yapılan test sayısının 14 bin 396 olduğunu söyleyen Koca, “Bugünkü vaka sayısı 2 bin 148. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 63. İyileşen hasta sayımız ise 333.” ifadelerini kullandı.

“Asıl silahımız izolasyon”

Türkiye’de izolasyon konusunun her gün daha fazla önem kazandığına dikkat çeken Kaba, “Dünya koronavirüse karşı ne başarı göstermişse bunu izolasyona borçludur. Biz de hastalığın ülkemize girmesini bu yolla öteledik. Asıl silahımızın izolasyon olduğunu söyledik. İzolasyon konusu her gün daha fazla önem kazanıyor. Mücadele temelde yayılmayı önleme mücadelesidir.” şeklinde konuştu.

Tedbir almayanların hali ortada!

Bakan Koca’nın dikkat çektiği izolasyon tedbirini göz ardı eden ve ölümler artınca çok geç harekete geçen ülkelerin durumu ise karamsar bir tablo çiziyor. İspanya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 950 artarak 10 bin 3'e yükselirken vaka sayısı 110 bini aştı. Dünyada Kovid-19'dan kayıplarda İtalya'nın ardından ikinci sırayı alan İspanya'da, günlük en yüksek ölüm sayısına son 24 saatte ulaşıldı. Bakanlığın verilere göre son 24 saatte ölü sayısı 950 artarak 10 bin 3'e çıktı.

İran'da son 24 saatte 124 ölüm

İran'da ise son 24 saatte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 124 artarak, 3 bin 160'a yükseldi. Devlet televizyonunun haberine göre, Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde 124 kişinin daha hayatını kaybettiğini, tespit edilen yeni vaka sayısının ise 2 bin 875 olduğunu açıkladı.

Düzce’de de hala kurallar deliniyor

Öte yandan yetkililer başta olmak üzere her kesimden vatandaşlara ‘Evde kal’ çağrıları yapılmasına karşılık vaka sayısının 21 olarak açıklandığı Düzce de dahil birçok şehirde izolasyon konusuna gereken özen gösterilmiyor. Risk grubunda olan yaşlı vatandaşların yasakları sık sık delmesi salgının ciddiyetine hala varılmadığını gözler önüne seriyor. Sadece mecburi durumlarda sokağa çıkılması gerektiği yönünde gelen uyarılara kulak tıkayanlar hem kendi hem de çevresindekilerin sağlığını hiçe sayıyor.