Geçtiğimiz Cumartesi günü Sancaklar mahallesi sakinlerinin evlerine gelen tozdan şikayetçi olduklarını ekranlara getirmiştik. Tozun, mahallenin yakınlarındaki bir fabrikadan geldiği iddia edilince gözler çevredeki en büyük fabrika olan Divapan’a çevrildi. Toz sorunuyla ilgili açıklama yapan Divapan Çevre Danışmanı Günay Mutlu, sorunun kendi fabrikalarından kaynaklanmadığını söyledi.
Sancaklar mahallesiyle fabrika arasındaki mesafenin uzak olduğunu, kendi ürettikleri tozun 500 metre karelik alana etki ettiğini belirten Mutlu, gerekli bütün izin belgelerinin de kendilerinde bulunduğunu ifade etti.

27 NİSAN'DA "6 AYDIR NEFES ALAMIYORLAR" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Mutlu, “Medyada ve değişik kuruluşlarda çevreden ciddi anlamda şikayetler olmasına rağmen, uzun zamandır gerçek anlamda hem çevresel boyutta hem de diğer anlamda çok ciddi yatırımlar yapılmış, geçici faaliyet belgeleri alınmış, çevre izinleri alınmış, her konuda yasal bir firmadır. Bakanlığın bu konuda bilgisi vardır, yasal sınırların dışında çalışmamız söz konusu değildir. Bizim tozla ilgili bir bağlantımız yok, bu konuyla ilgili gerekli bütün yasal izinlerimiz mevcut. Bunun daha detaylı bir şekilde araştırılması gerekiyor, isteyen herkes gelip ziyaret edebilir. Yanlış bir algı söz konusu, burada filtre sistemi yok, tepe siklonları mevcut. Gündüz ve gece emisyon rakamları ayrı değil, bizim fabrikadan kaynaklı değildir. Yaklaşık olarak 1,5 kilometre civarında bizim tozun onların belirtmiş olduğu şekilde oraya yansıması mümkün değil. 500 metre karelik bir alana etki edebiliriz buda bizim kendi bahçe alanımızda oluyor. Toz’unda sağlığı tehdit edici bir durumu yok incelemeler yapıldı. “ dedi.

Haber: S. YANAR