Diyanet-Sen’in 3. Olağan genel kuruluna  Milletvekili İbrahim Korkmaz, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ve genel merkez yöneticilerinin yanı sıra sendika başkanları ve Diyanet Sen üyeleri katıldı.

Divan seçiminin ardından konuşan Diyanet Sen İl Başkanı Şaban Çoşkun birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Genel Kurula katılan Milletvekili İbrahim Korkmaz yaptığı konuşmada, Diyanet görevlilerinin gerçek dini insanlara aktarmakla mükellef olduklarını dile getirirken, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ise göndermede bulundu.

Bizler gerçek dini insanlara anlatmakla mükellefiz

Korkmaz, “Minimum risk maksimum ortamdan faydalanma yapanlar diyanetçilerdir. En az riske giren diyanet camiası en fazla ortama girmek için çaba harcayanlarda diyanet camiasıdır. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi mecliste diyor ki biz olmasaydık namaz bile kılamazdınız diyor. Zeka seviyesi budur. Hatta ve hatta diyor ki biz olmasaydık siz Müslüman bile olamazdınız diyor. Yurt dışında CHP yok. O zaman yurt dışında ki diğer kişiler nasıl namaz kılıyor. Nasıl Müslüman oluyor. Yurt dışındakiler kafir mi oluyor? Bu zihniyet iflas etti. Bizler gerçek dini insanlara anlatmakla mükellefiz. Diyanet-Sen’de bu sıkıntıyı giderek için çalışıyor. Hocalarımız gerektiği zaman bize en sert şekilde ikaz yapmalıdırlar” dedi.

İl müftüsü Selami Emen ise, Diyanet sendikalarının çalışmalarını takip ettiğini ve güzel çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

Mevcut Başkan Şaban Coşkun’un tek liste ile girdiği kongrede yeniden başkan seçildi.

Haber; H. İŞCAN