Yazar ve tarihçi Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a gösterilen tepkilere Diyanet-Sen’den açıklama geldi. Diyanet-Sen Düzce Şube Başkan Vekili Hakan Zeren tarafından yapılan basın açıklamasında, provokasyon peşinde olunduğu dile getirildi.

9 Kasım Cuma günü gerçekleşen ziyaretin, Atatürk’ün vefatından bir gün önceye denk gelmesi ile ilgili gösterilen tepkiler için, laik ve dindar kesimin karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını belirten Zeren, Diyanet’e ve Diyanet İşleri Başkanına sahip çıkma çağrısında bulundu.

 

“Amaç laik- dindar fay hattını harekete geçirmek”

Bir hasta ziyaretine ideolojik olarak bakmanınancak bir ön yargı olacağı vurgusunu yapan Hakan Zeren, toplumu bölmek ve germek istediklerine vurgu yaptı. Laik-Dindar fay hattının harekete geçirilmek istendiği üzerinde duran Zeren şu şekilde konuştu:
“Diyanet İşleri Başkanını insanî bir davranış olan, geçmiş olsun ziyareti üzerinden yıpratmaya kalkmak, son günlerde hem Diyanet İşleri Başkanlığı hem de Cumhuriyet’in kurucu unsuru Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzerinden, dindarlarla laikleri karşı karşıya getirme projesi olarak okunmalıdır. 28 Şubat ve 27 Nisan döneminin aktif aktörlerinin de tekrar sahne aldığı, bu proje tamamen dış kaynaklı bir projedir.Aslında maksat Atatürk ve Dindarlık üzerinden toplumu germek ve bölmektir. Topluma zehirli bir hava pompalanıyor. Daha önce defalarca işlediği görülmüş laik- dindar fay hattını harekete geçirmek için provokasyon peşinde olanlara bu millet fırsat vermeyecektir”

 

“Ümmet coğrafyası için tek umuttur”

Diyanet-Sen olarak hiç bir surette fitne ateşinin yanmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Zeren, “Diyanet alanında görev yapan herkesin kararlılıkla şunu söylemesi gerekir. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu ümmet coğrafyası için tek umuttur.Bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir.Vicdan yoksunu, inanç yoksunu bir millet olmaya doğru adım adım kayarız.Ne refahtan bahseden bir millet oluruz, ne de ezanı Kur’an-ı dinleye bilen bir millet oluruz”ifadelerini kullandı.
 

“Diyanetine ve başkanına sahip çık”

Yaşanan gelişmeler karşısında “Diyanetine ve Başkanına sahip çıkma” çağrısında bulunan Başkan Vekili Hakan Zeren, “Diyanet İşleri Başkanlığı'na çamur at izi kalsın diyenlerin çoğaldığı, şer için konuşanların günden güne arttığı bugünlerde, bilgi sahibi olmadan, fikir üretenlere inat, dünyanın en ücra yerlerine Türkiye’nin nişanesini taşıyan Diyanetine ve başkanına sahip çık” dedi.