Türk ulusunu bağımsızlığa kavuşturan ve onu, ayrılmaz bir parçası olarak gördüğü çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete uğurlanışının 78. yıldönümünde, Düzce Doğa Okulları ve Düzce Doğa Merkez Anaokulu’nda düzenlenen törenlerle anıldı. Velilerin yoğun katılım gösterdiği programlarda duygu dolu anlar yaşandı.

Törene velilerin yanı sıra, Vali Yardımcısı Selda Dural, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün ve Düzce ve Bolu Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı da katıldı.

Düzce Doğa Okulları Egemen Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın sunuculuğunu 12. Sınıf öğrencisi Nizamettin Pazvant üstlendi.

Tören, 2 (iki) dakikalık saygı duruşunun ardından Düzce Doğa Okulları müzik öğretmeni Volkan Özenir eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı ise Düzce Doğa Okulları Eğitim Koordinatörü Mustafa İnce yaptı.

Atatürk oratoryosunun izleyenlerden tam not aldığı anma etkinliği marş, şiirler ve Atatürk’ün sevdiği şarkılarla devam etti.


Programda son olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden 8 ay önce katıldığı balonun filminin izlenmesinin ardından öğrenciler, Atatürk’ün en sevdiği danslar olan Vals ve Zeybek oyunlarını oynadı.

Minik yüreklerden anlamlı anma…

Ata’mızı bir kez özlem ve şükranla andığımız 78. yıldönüm dolayısıyla Düzce Doğa Merkez Anaokulu’nda da tören düzenlendi.



Velilerin katılımıyla gerçekleştirilen programda 3-4 yaş grubu minik öğrenciler Ata’larını şiir ve müzik eşliğinde söylenen şarkılarla anarken, O’na olan sevgi, saygı ve bağlılıklarını resminin önüne teker teker bıraktıkları çiçeklerle sundu.