Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 77. yıldönümü sebebiyle Düzce Doğa Okulları Konferans Salonu'nda ilköğretim öğrencileri tarafından anma programı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Eğitim Koordinatörü Mustafa İnce’nin Atatürk hakkında günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmayla devam etti.

Anma programında 2. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan iki ayrı koronun Atatürk temalı seslendirdiği eseler büyük beğeni topladı. Şefliğini Müzik Öğretmeni Mustafa Volkan Özenir’in yaptığı ve enstrümanların da renk kattığı öğrenciler korosu, performanslarıyla büyük alkış aldı.

Salonu dolduran öğrenciler, öğretmenler ve ailelere kimi zaman hüzünlü kimi zaman ise gurur dolu anlar yaşatan Düzce Doğa Okulları'ndaki Atatürk'ü anma etkinliklerinde ayrıca 10 Kasım için düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi.

Şiir yarışmasında birinci 4-A Sınıfı Öğrencisi Selen Akın, ikinci 3-B Sınıfı Öğrencisi Melisa Oğul, üçüncü 4-A Sınıfı Öğrencisi İrem Gülce Yazgan olurken ilk üç öğrenciye İlköğretim Okulu Müdürü Neval Saraçoğlu tarafından hediyeleri verildi. Dereceye giren öğrenciler sırasıyla şiirlerini okul arkadaşlarıyla paylaştı.

Haber:Y.SEVER