Son günlerde özellikle Ankara'da yaşanan doğalgaz sorunu nedeniyle Düzce'de kullanılan doğalgazın da ne kadar güvenli olduğu soruları sorulmaya başlamıştı. Doğalgaz dağıtımı yapan Dergaz'ın Düzce İl Müdürü Mustafa Doğan merak edilen sorulara cevap verdi. Doğan, Düzce'nin Ankara ve İstanbul'da olduğu gibi eski sistem baca sistemini kullanmadığını gelişen teknolojiyle birlikte Düzce'de bu tür gaz kaçağı olaylarının yaşanma ihtimalinin çok düşük olduğunu ifade etti.

Doğan, “Baca sisteminin kullanıldığı alanlarda bu tür sorunlar yaşanabiliyor. Doğalgaz bağlantısı sağlayan boruların delinmesi nedeniyle ortama sızan gaz önce ortamdaki kişilerde halsizlik hissi yaratıyor. Bu nedenle de farkına varmadan yayılan gaz bütün ortama yayıldığı için istenmeyen olaylarda baş gösterebiliyor. Bu nedenle doğalgaz kullanıcıların çok dikkatli olması gerekir. Özellikle sızıntının farkına varıldığı an ortamın havalandırılması ve hemen 187 Acil Doğalgaz hattını aramaları faydalı olur. Ekipler hemen gidip olaya müdahale ediyor ve sorunu çözüyor.” şeklinde konuştu.

Doğan, doğalgaz sorunlarıyla ilgili kullanıcılardan telefon aldıklarını ama bu sorunun Düzce'de diğer illere nazaran daha az olduğunu da sözlerine ekledi.

Dergaz Yapım İşletme Şefi Yusuf Demirtaş'da doğalgaz sayacı ve doğalgaz kullanımı ile ilgili uygulamalı olarak yapılması gerekenleri gösterdi.