Son günlerde yaşanan dolandırıcılık olaylarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü de önlemler almaya başladı. Dolandırıcılar vatandaşları telefonla arayarak kendilerini savcı, hâkim, emniyet müdürü olarak tanıtıp para talep ediyorlardı. Bazı vatandaşların bu gibi asılsız telefonlara itibar ettiği ve telefonda aldığı talimatı yaptığı görülüyor. Bunun bir örneği dün Düzce’de yaşandı.

Kendini savcı olarak tanıtan bir şahıs cep telefonu aracılığı ile 50 yaşındaki Mehmet Topkarayı akıl almaz bir şekilde dolandırmaya çalıştı. Yığılca'nın Çam Köyü'nde ikamet eden Mehmet Topkara'nın bir bankanın ATM'sine yaklaşık 2 bin TL para yatırmasını istendi. Olayla ilgili şüphelenen Topkara'nın yeğeni polise haber verdi.

Mehmet Topkara’nın 2 bin TL’si de cebinde kalmış oldu. Bu olaylar ile birlikte emniyette uyarılarını artırıyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Düzce İl Emniyet Müdürlüğü bankaların ATM’lerine dikkat uyarısı yapmış ve vatandaşları dolandırıcılara karşı uyarmıştı.

Bugün de emniyet genel müdürlüğü cep telefonlarına hediyeler kazandığınızı söyleyen kişileri aramamamız gerektiğini ifade eden bir mesaj gönderdi. Mesajda “sizi arayarak veya mesaj göndererek çeşitli hediyeler kazandığınızı bildirenleri aramayınız, kredi kartı veya kişisel bilgilerinizi vermeyiniz” şeklinde uyardı.

Haber; R. BAL