15-22 Nisan Turizm Haftası Düzce Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen bir dizi etkinlik ile kutlanacak. Kutlama programı 15 Nisan Salı yapılacak Turizm Haftası yürüyüşü ile başlayacak. Yürüyüş İstanbul Caddesi’nden başlayıp, Anıtpark’ta sona erecek. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Düzce’de Dört Mevsim’ konulu resim sergisinin açılışı gerçekleştirilecek.

 

16 Nisan Çarşamba günü Akçakoca Öğretmen evinde Düzce turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması, korunması ve korunması’ konulu bir panel yapılacak.

 

 17 Nisan Perşembe günü ise yöresel yemekler yarışacak. Ayrıca 18 Nisan Cuma günü Yığılca Tıraşlar Köyü’nde kültür ve tarım aletleri sergisi, Yığılca Saklıkent Şelalesi Yolunun açılışı ve gezimi gerçekleştirilecek.

 

Program dahilinde liseler arası rafting yarışması da yapılacak. Yarışma 19 Nisan Cumartesi günü Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyü rafting alanında gerçekleştirilecek. Aynı gün Düzce Üniversitesi spor kulüpleri de yarışacaklar. Yine Cumayeri’nde Yaka Mahallesi’nde motosiklet gösterileri yapılacak.

 

20 Nisan Pazar akşamı Cumayeri şehir stadyumunda da Murat Başaran halk konseri verecek.