Personel sorunu nedeniyle 3 kat eksikte olsa hizmet vermeye başlayan ve hizmetlerine devam eden Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde taşlar yerine oturmaya başladı. Malzemelerin de yerleşmesiyle birlikte Hastane mevcut imkanlar çerçevesinde hasta alımlarına devam ediyor.

“Doluluk oranı yüzde 90.”

Hastanenin son durumu hakkında bilgi veren Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Bünyamin Dikici, “Hastanemizdeki yoğun bakımlarla birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni açılan yoğun bakım üniteleriyle doluluk oranımız da yüzde 90'lara ulaştı. Yeni aletlerin gelmesi, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı'nın yaptırdığı Nükleer Tıp Merkezi ile birlikte Hastane önemli ölçüde rahatlayacak.” şeklinde konuştu.

“Personel sayısı hala en önemli sorun.”

Malzemelerin alındığı, gerekli çalışmaların yapıldığı Üniversite Hastanesi'nde personel sorunu ise konuşulmaya devam ediliyor. Bu konuyu da değerlendiren Dikici, “Malzemeler geliyor ama personel açığı hala var. Zaten Üniversite geneline gelen personelin üçte ikisi hastaneye kaydırılıyor. Rektörümüzde Ankara ölçeğinde gayret sarfederek kadro konusunda elinden geleni yapıyor. Bu nedenle hastanenin kalan 3 katını açmamız bu personelle çok zor.” ifadelerini kullandı.