Yıllar içerisinde yerleşim alanlarının genişlemesi ile birlikte şehrin içerisinde kalan ve Düzce’ye girişte çirkin bir görüntü oluşturan eski sanayi çarşısının kaldırılması ile ilgili 2020 yılında çalışmalar hızlanacak.

Esnaf ve mülk sahipleri bilgilendirildi

Bu doğrultuda bir tarafı Millet Bahçesi’ne bakan kentsel dönüşüm alanında hayata geçirilecek proje konusunda sanayi çarşısındaki mülk sahibi ve esnaflardan görüş alınması amacıyla bugün ilk toplantı yapıldı.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Hüdaver Gösterişli ve Celal Kasapoğlu, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, TSO Başkanı Tuncay Şahin ve ilgili birim müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda, Başkan Özlü, D-100 karayolu kenarında bulunan Küçük Sanayi Sitesi’nin arka kısmına yapılacak yeni sanayi bölgesi için çalışmaların hızlanacağını aktardı. Belediye eliyle hazırlanan Kentsel Strateji Planı üzerinde duran Başkan Özlü, sürecin TOKİ ile koordineli şekilde devam ettiğine dikkat çekerek, yeşil alan, alışveriş merkezi, konut ve daha birçok alternatifin gündemde olduğu eski sanayi çarşısı alanında hayata geçirilecek dönüşümle ilgili esnaf ve mülk sahiplerinden görüşle alacaklarını söyledi.

Algün'den iddialı proje

Toplantıda kürsüye gelen Algün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün Eski Sanayi Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi'ne katkı sağlamak amacıyla yerel bir marka olarak çok iddialı bir proje hazırladıklarını belirterek daha önce Başkan Özlü'ye yaptığı sunumu bu kez katılımcılara yaptı ve ayrıntılar hakkında bilgiler aktardı. İlk kez Öncü TV’nin Kripto programında dönüşüme katkı sağlamak için proje hazırladıklarını açıklayan Algün, projesinin Düzce’ye vizyon katacağının altını çizdi.


Esnaf endişelerini dile getirdi

Başkan Özlü ve İmar Müdürlüğü yetkililerinin açıklamalarını dikkatle dinleyen sanayi esnafı ve mülk sahipleri, merak ettikleri konularda sorular yöneltirken, endişelerini de dile getirdi.Bunun üzerine kimsenin mağdur olmayacağı ve ortak görüşün ön planda olduğu bir süreç işleyeceğine dikkat çeken belediye yetkilileri, ilerleyen dönemde benzer toplantılar yapılacağını ve tedirginliğe neden olacak bir ortamın yaşanmayacağını dile getirdi. Ayrıca yıllardır süregelen belirsiz bekleyişe hızla yapılacak sanayi alanı ile son verileceği vurgulandı.Öte yandan daha önce Öncü mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, küçük sanayi sitesinin arkasındaki bölümde yapılacak modern sanayi alanındaki dükkanların 100, 200, 300 metrekare şeklinde inşa edileceğini açıklamıştı.