Camikebir Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Kapsamına giren alanda kamulaştırma sona erdi binalar yıkıldı. Ancak istimlak konusunda yaşanan sıkıntılar bir çok kez mahkemeye intikal etti. Kamulaştırma bedelini az bulan vatandaşlar belediyeyi mahkemeye verdi.
Danıştay haklı buldu
4 katlı evine verilen bedeli az bulanlardan biri olan Abdullah Şahin de mahkemenin yolunu tutanlardandı. Ancak Şahin acil kamulaştırma alanı yasasını çıkaran başbakanlıktan şikayetçi oldu ve Danıştaya başvurdu. Danıştay Şahin’i haklı buldu. Şahin arsasını geri aldı ve satılık levhası ile birlikte Danıştay'ın kararını da astı. 

Şahin, “ Acil kamulaştırma alanı diye iddia edip binamı yıktılar. Danıştay beni haklı buldu, davayı kazandım. 4 daireme 27 bin TL bedel biçtiler. Hangi hakka sığar bu, hakkım neyse versinler. Yasa doğrultusunda arsa benim. Dokunmazsınız. Zaten Danıştay sonucunu beklemeden binamı yıktılar suç işlediler. Şimdi belediyeye dava açacağım.Evim yıkıldı kira alamıyorum mağdurum. Bilirkişiye sorsunlar bedeli neyse onu versinler.” Dedi.
Mahkemenin 7 ay sürdüğünü, Türkiye’de eşdeğer bir dava olmadığı için yazışmaların süre aldığını söyleyen Şahin, “ Kentsel Dönüşüm acil kamulaştırma alanı olamaz, ödeyemediğiniz bina ve yere niye el koyuyorsunuz. Bu antidemokratik bir uygulama, Yüzlerce insan mağdur oldu.” Şeklinde konuştu.

Haber: H. İŞCAN