Düzce Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ilk toplantısına turistik tesislerde zemin artı üç kat inşaatın üzerine çelik konstrüksiyon bir kat yapılması konusu damgasını vurdu.Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in meclis gündemine taşıdığı teklif, Düzce’de zemin artı üç kata izin veren imar düzenlemesine, otel, motel gibi turistik tesislerle sınırlı kalmak koşuluyla çelik konstrüksiyon veya hafif inşaat elemanları ile bir kat daha yapılabilmesine olanak veriyor.

 

Belediye Meclisi'ndeki, üyelerin bile üstünde anlaşmakta güçlük çektiği  teklif, Düzce'de imarın dört kata yükseltilmesi ile ilgili tartışmalara yeni bir boyut getiriyor.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, teklif ile ilgili olarak, birçok turistik oteller zincirinin kat sınırlaması nedeniyle yatırımdan vazgeçtiğini, Düzce Belediyesi’nin de kat çıkmak isteyen bir otelin üçüncü kattan sonraki direklerini söktürdüğünü söyledi. Bu sınırlamanın arazisi çok büyük olmayan turistik tesislerde fizibiliteyi sağlamada güçlüklere neden olduğunu söyleyen Keleş, konuyu turistik tesislerle sınırlamanın, belediyenin kontrolü elden kaçırmaması açısından önemli olduğunu ifade etti.

Teklif meclis üyelerini tedirgin etti. Bazı üyeler bu düzenlemenin özel bir istek nedeniyle yapıldığını, bunun kabul edilemez olduğunu ifade ederken, bir kısım üye de uygulamanın yaygınlaşması tehlikesine açık olduğuna, bunu kamuoyuna açıklamanın zor olacağını söyleyerek karşı çıktılar. Üyelerden İrfan Dursun, dördüncü kat tartışılsa itiraz etmeyeceğini, ancak bunun şahsa özel bir uygulama izlenimi verdiğini dile getirdi. Meclis üyelerinden bazıları ise teklife destek verdi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in teklifin oylanmasını istemesine rağmen tartışmalar sona ermeyince, turistik tesislerde zemin artı üç katın üstüne çelik konstrüksiyon kat teklifi yeniden görüşülmek üzere imar komisyonu’na havale edildi.