Düzce sokaklarından kökünü kazımak için güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlara imza attığı uyuşturucuya karşı toplumsal odaklı proje ve çalışmalar da devam ediyor. Tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de uyuşturucu madde kullanımına bağlı olarak sokaklarda kendinden geçmiş vaziyette bulunan gençlere sık rastlanırken, bu gençleri kurtarmak ve zehir tacirlerinin pençesine yenilerinin düşmesini önlemek adına belirlenen yol haritası kapsamında ilgili kesimleri bilinçlendirici faaliyetler sürüyor.

Bu çalışmaların ele alındığı, Düzce Valisi Zülkif Dağlı tarafından başlatılan “Bağımlılık Yapıcı Maddeler İle Mücadele Kurulu” Toplantıları’nın bu ay 4.’sü gerçekleştirildi. Düzce Valiliği Makam Toplantı Salonu’nda yapılan ve Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın başkanlık ettiği toplantıda Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, İl jandarma Komutanı Yılmaz Özdemir ile ilgili kamu kurumlarının yetkilileri hazır bulundu.   

“Yol alıyoruz, iyi durumdayız, mücadele devam edecek”
Toplantı öncesinde basın açıklamasında bulunan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Üniversitesi’nin 14. Fakültesi olan Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde bağımlılıktan kurtulma ve bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele ile ilgili verilecek hizmetlerin görüşüleceğini aktardı.

Vali Dağlı, “Üniversitemizin açmakta olduğu merkezle ilgili bugün biraz yoğunlaşacağız. İki hafta önce basın mensuplarımıza yönelik bir çalışma yapmıştık. Muhtarlarımıza yönelik eğitim çalışmamız da bitti. Faaliyetler eylem planımıza uygun bir şekilde yürüyor. Bugün yine bir gözden geçireceğiz. Ayrıca neler yapabiliriz, üniversitemizle kamu hastaneleri birliği genel sekreterliğimizin yapması gereken çalışmalarla ilgili biraz daha yoğunlaşacağız. Yol alıyoruz, iyi durumdayız, mücadele devam edecek.”