Yeşil Düzce Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi tarafından “21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü” dolayısıyla bugün bir yürüyüş düzenlendi. Toplumda down sendromu ve engellilik ile ilgili farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlenen yürüyüşe down sendromlu öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, belediye meclisi üyeleri ve okul öğretmenleri ile idarecileri de katıldı.



Düzce Belediyesi önünden başlayarak Anıtpark’a son bulan ve renkli görüntülere sahne olan yürüyüş sonrası açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, şöyle konuştu:



“Biz onlarla bir bütünüz”

“Down Sendromu Farkındalık Günü’nü biz de yürüyüş yaparak değerlendiriyoruz. Düzce’mizde iki tane okulumuzda down sendromlu öğrenciler için de eğitim mevcut. Ayrıca eğitim kurumları da bulunuyor. Onlar için eğitim almanın önemi çok büyük. Okullar ve eğitimciler de bunun farkındalığını bilerek hareket ediyorlar. Biz onlarla bir bütünüz. Bizim bugün buradaki amacımız toplumda farkındalık yaratmaktır.” ifadelerini kullandı.



“Engelli çocuklarımızın her zaman yanındayız”
Etkinlik hakkında konuşan Başkan Ay ise down sendromunun bir engel olmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Down sendromlu çocuklarımız için farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen bu etkinlikte emeği geçenleri tebrik ediyorum. Düzce Belediyesi olarak down sendromlu, engelli çocuklarımızın her zaman yanındayız. Onların sosyalleşmesi için kurduğumuz Kusursuz Kafe’de 18 gencimiz istihdam ediliyor, sosyal yaşama entegre oluyor. Onların mutluluğu için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.”



Yürüyüşün ardından çocuklar ellerindeki balonları gökyüzüne bırakarak eğlenceli anlar yaşadı.







Haber: M.AYDIN