Demokrat Parti’de Mehmet Ağar’ın ardından genel başkanın kim olacağı, Pazar günü yapılacak olan dördüncü olağanüstü kongrede belli olacak. Seçimlerin ardından Düzce teşkilatı dahil olmak üzere suskunluğa gömülen parti kongrenin ardından yeni başkanı ile yerel seçimlere hazırlanmaya başlayacak.

Kongrede genel başkanlık konusunda bir aday enflasyonu yaşanırken, 16 adayın genel başkanlık için aday olduğu belirtilirken, bazı isimlere parti üzerinde hala etkisini sürdüren Mehmet Ağar ve Tansu Çiller’in desteği nedeniyle daha çok şans veriliyor.

22 Temmuz seçimlerinin ardından il teşkilatlarının hazırlıklı  olmaması nedeniyle Ocak ayına ertelenen olağanüstü kongrede, Mehmet Ağar ‘ın Çağrı Erhan’ı, eski Başbakan Tansu çiller’in ise  Süleyman Soylu’yu desteklediği belirtiliyor. Demokrat Parti’nin en güçlü olduğu  bölge olan Ege’nin adayı Aytun Çıray’ın da kongrede şansı olabileceği ifade ediliyor.

Pazar günü yapılacak olan olağanüstü kongrede  genel başkanın seçilebilmesi için oy kullanacak olan bin 210 delegenin yarıdan fazlasını alması gerekiyor. İlk turda bu çoğunluk sağlanamazsa ikinci tur seçimde de salt çoğunluk aranacak.