Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Düzce Şubesi üyeleri ve Türk Sağlık Sen üyeleri Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla sağlıkta şiddete karşı ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Sendikalar adına ortak açıklamayı Profesör Dr. Peri Meram Arbak yaptı. Arbak, Sağlık Bakanlığı’nın Dr. Ersin Arslan’ın ölümünden bu yana sağlıkta şiddeti önlemeye katkısı olabilecek hiçbir gerçek tedbir almadığını ifade etti.

Arbak, Cumhurbaşkanın “Doktora şiddet ülkemizin yüz karası. Sağlık personelimizin itibarı doğru yere oturtulmalı.” Sözünü hatırlatarak sağlıkta kaos var diyerek unsurları sıraladı. “Hızla bakılmak zorunda olunan hastalar, hızla bitirilmek zorunda olunan vizitler, hızla bitirilmek zorunda olunan ameliyatlar, hızla çekilmek zorunda olunan filmler, hızla takılmak zorunda olunan serumlar, hızla yapılmak zorunda olunan dolgular… Yurttaşlar kamuda aldıkları bu hizmet için bir de para ödemektedir. Özele gidenler ise hiç beklemedikleri faturalarla karşılaşmaktadır.” dedi.

Arbak son olarak eylem ve etkinliklerimizdeki temel amaçlarının sağlık sistemindeki yanlışlıklara dur demek ve sağlık emekçilerinin sorunlarına dikkat çekmek olduğunu söyledi. MHP İl Başkanı Onur Özen ise görevini ifa ederken şehit edilen Arslan için siyasi iktidarın hastanelerdeki şiddeti önlemek adına hiçbir çalışma yapmadığını söyledi. Özen sağlık personeline olay sonrası değil olay anında yardımcı olunması gerektiğine dikkat çekti.

CHP İl Başkanı Müjgan Çakman da iktidarın gelinen noktada hastaneleri ticarethaneye dönüştürdüğünü söyleyerek sistemin işlemez duruma geldiğini belirtti.

Haber:Y.SEVER