Düzce Üniversitesi'nin kuruluşunun 4.Yıldönümü törenlerle kutlanıyor. Törenler sırasında, meslek yüksek okullarına bağışta bulunan hayırseverlere ve başarılı çalışmalarından dolayı akademisyenlere plaket verilecek.
2006 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile eğitim öğretime başlayan Düzce Üniversitesi, 4. yaşını kutluyor. Kurulduğu günden bugüne sürekli gelişerek ve büyüyerek eğitime ve değer üretmeye devam eden Düzce Üniversitesi yeni yaşını yarın düzenlenecek olan programlarla kutlayacak. Kutlama törenleri, saat 10.00’da Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayacak. Programın devamında, saat: 15.00’da Üniversitenin Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından müzik dinletisi yer alacak. Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Azeri Müziği Topluluğunun verdiği keman, gitar ve tardan oluşan konserin ardından açılış konuşmalarına geçilecek.
Konuşmaların sonrasında ilk olarak Çilimli Meslek Yüksekokulu’nun kendi binasının yapımıyla ilgili olarak arazi bağışında bulunan hayırsever kişilere plaketleri takdim edilecek. Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Atölyesine bağışta bulunan merhum Faruk Sezer adına Kardeşi Fahri Sezer’e ve yine Taş İşleme Atölyesine makine bağışında bulunan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel El Sanatları Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Tahsin Parlak’a plaketleri verilecek.
Üniversitenin çeşitli birimlerinde görev yapan ve 2007-2009 yılları arasında profesör ve doçent unvanı alan akademik personele belgelerinin verilmesinin ardından, Üniversite bilimsel yayınları ve proje geliştirmeyi teşvik kapsamında öğretim elemanlarına başarı, ödül ve belgeleri takdim edilecek.
Üniversitenin kuruluşunda, gelişmesinde katkı sağlayıp çalışma hayatının tamamlayarak emekliye ayrılan akademik ve idari personele sertifikaları verilecek. Kutlama programında son olarak, Üniversitenin kuruluşundan itibaren gelişmesi adına birçok çalışmalarda Beş Meslek Yüksekokulunun Kuruluşu, Stratejik Planlama Kurulu, Teknopark, Devlet Planlama Teşkilatı Projesi, Peyzaj Planlama Çalışmaları ve Ortak Yaşam Alanı Projesi, Katolog ve Gazete çıkarılması ile ilgili) görev alan akademisyenlere teşekkür belgeleri takdim edilecek.