ABD’nin İsrail Büyükelçiliği'ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararını kınayan bir bildiri yayımlayan Düzce Üniversitesi Senatosu, ABD’nin bu uygulamasının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguladı.

"İsrail bölgede terör rüzgarları estirmektedir"
"Kudüs’ün tarihi, dini kimliğini ve statüsünü savunmak için girişilecek diplomatik çözümler yerine, Filistin halkının kendi öz topraklarında esir insanlar gibi muamele görmesine göz yumulamaz." denilen bildiri şöyle devam etti: "Üç dinin merkezi olarak yüzyıllardır var olan Kudüs’te Müslüman varlığını yok saymaya yönelik bu girişime karşı, Müslümanların en doğal hakları olan, kendi kutsallarını koruma tepkileri kanla bastırılamaz. İsrail bölgede terör rüzgarları estirmektedir. Amerika, ebedi işbirlikçisi İsrail’in bölgede konumunu güçlendirme ve haksız olarak topraklarını genişletme sevdası uğruna, tüm Müslüman ülkeler ile stratejik ortaklık ve dostluklarını hiçe saymakta; Filistin’in toprak ve egemenlik hakkının gasp edilme bahanelerine zemin hazırlamaktadır.

"İslam dünyası için acı ve kaygı verici"
Yaşanan kıyımın Müslümanlar'ın kutsalı Ramazan ayının hemen öncesine rastladığına dikkati çeken senato, şiddet ve can kaybının artma eğiliminde olmasının İslam dünyası için acı ve kaygı verici olduğunu vurguladı.

"Kınama kararından bile kaçındılar"
Filistinliler'in protesto için “Milyonluk Yürüyüş” adlı kapsamlı gösteri kararlılıklarının görmezden gelinemeyeceğine vurgu yapılan bildiri özetle şöyle devam etti: "Protestoda öldürülenler masum çocuklar ve kendi topraklarında mağdur edilen sivil halktır. AB teşkilatının ilgili komitelerinin bazılarının alçak sesli kınamalarına karşılık temsilcilerinin “kınama” kararından bile kaçınması barışçıl görüşme söylemlerine gölge düşürmüştür. Protesto hakkını kullanan Filistinliler'e karşı katliam yapan İsrail’in, göstericilere yönelik şiddeti durdurmasını, bölgede haksız toprak gaspına son verilmesi çağrımızı tekrarlıyoruz. Haksızlık ve adaletsizliğin karşısında duran ve mazlumdan yana tavır koyan kahraman milletimiz her zaman olduğu gibi tüm dünyadaki mazlumların ve Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir. İsrail yönetiminin saldırılarında hayatını kaybeden onlarca şehide Allah’tan rahmet; Filistin halkına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Haber: C.ÜSTÜNER