Düzce Üniversitesi Senatosu üniversitelerde türbanın serbest bırakılması ile ilgili olarak ortaya çıkan fikir ayrılıkları ile ilgili olarak karar veremedi. Anayasa Değişikliğinin nasıl uygulanacağı ile konusu daha sonraki bir toplantıda görüşülmek üzere ertelendi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu, sade bir vatandaş olarak temel hak ve özgürlüklerden yana olduğunu, ancak yönetici olarak uygulamanın hukuka uygun olup olmadığını denetlemekle yükümlü olduğunu söyledi.

Uygulamanın nasıl gerçekleşeceği ile ilgili bir karışıklık olduğunu söyleyen Şerifoğlu, apaçık bir durum olsa herkesin buna uyacağını, ancak değişiklik metninin yasayı nasıl etkileyeceğinin belli olmamasının farklı uygulamalara neden olduğunu ifade etti.

Şerifoğlu, 2547 sayılı yasanın maddelerinin değişmediği sürece mevcut durumda bir değişiklik olmadığını belirten görüş ile , Yüksek Öğrenim Kurumu’nun  kimliği ve cinsiyeti belirlenemeyecek durumda olanlar ve toplumun estetik anlayışına uygun olmayanlar dışında bu değişikliğe istinaden öğrencileri alabilirsiniz görüşü arasında bir tercih yapmak gerektiğini ifade etti.  

Üniversite senatosunun konuyu ertelemesinin ardından, Zonguldak, Kocaeli, Bolu’da bulunan üniversitelerde olduğu gibi Düzce’de de türbanlı öğrenciler derslere alınmazken,  konunun nasıl çözüleceği konusundaki belirsizlik sürüyor.