Devletin müstesna kuruluşlarından olan Türk Polis Teşkilatı 169. Yıl dönümünü kutluyor… 09-10 Nisan 2014 tarihleri arasında kutlanan polis haftası kapsamında bugün Yenikent Polis merkezinde şehit polis memurlarının ailelerine ve emekli polislere yemek verdi. Yemeğe Vali Ali İhsan Su eşi Zeliha Su ile katıldı…

 

 

Emniyet Müdürü Ayhan Buran tarafından karşılanan Vali Su, salona girdiğinde davetlileri selamladı. Eşi Zeliha Su ise şehit yakınlarına yakın ilgi gösterdi. Her bir masada emniyet mensubunun bulunduğu yemekte bol bol sohbet edildi.

 

 

Vali Ali İhsan Su, yemekte yaptığı Konuşmada emniyet teşkilatının 169. Kuruluş yıldönümünü kutladı, vatan uğruna canını feda eden şehitleri de minnetle andıklarını ifade etti.


İl Emniyet Müdürü Ayhan Buran ise; şehit yakınlarının bazı günlerde hatırlanmaması gerektiğine dikkat çekti.

 

 


Buran, Bizler için sizlerin değerini ve önemini anlatmaya gerek yok sanırım. Sizler ki sevdiklerinizi belki de en güzel çağlarında kendi ellerinizle toprağa verdiniz. Tabiki bu açıdan bakıldığında bu acı dayanılmaz geliyor inşa; ancak şunu asla unutmamak gerekiyor ki; onlar şehit oldular bizim inancımıza göre bu bir insanın ulaşabileceği en üst mertebe. Bizler buna inanıyoruz ve bunu böyle biliyoruz.” dedi.

 


Konuşmaların ardından hep birlikte avuçlar açıldı ve hayatını kaybeden şehitler için dua edildi.

 

 

 

 

 

Öte yandan DÜzce Emniyet Müdürlüğü tarafından Cedidiye Camiinde ikindi namazına müteakip şehit polisler için mevlit okutuldu, tatlı ikram edildi. vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır