Düzce’nin en önemli sorunlarından biri olan ve D100 karayolunun Düzce Merkez ve Gümüşova arasında kalan bölümünün Duble yol yapılması için hazırlıklara başlanıyor. Özel idare genel sekreteri Kenan Üstünel, duble yol çalışmaları için bütçe bölümü açması için İl Genel Meclisi’ne ön bilgi verdi.

Üstünel, konunun büyük bütçeli bir iş olduğunu, merkezi idareden bu işin tamamlanması için ödenek geldiğinde aktarılacak bölümün belli olması için sembolik bir bütçe bölümü açılması gerektiğini söyledi.

Üstünel, duble yol çalışmasının sadece sanat yapılarının 4,5 Milyon YTL olduğunu, yol için gereken altyapının ise 2,7 milyon YTL olduğunu, bu çalışmanın tamamlanması için gereken miktarın merkezi bütçeden ayrılacağını sözlerine ekledi.

Bilindiği gibi, Kaynaşlı Düzce arasındaki karayolu 2007 yılı içinde tamamlanmış, daha önceden ihale edilmiş olmasına rağmen düzce merkezen batısında kalan bölümde işi üstlenen müteahhidin iflası nedeniyle tamamlanması mümkün olamamıştı.

Yolda çalışmalara başlanabilmesi için iflas eden müteahhidin hak edişlerinin ödenerek tasfiyesi sağlanacak. Yetkililer tasfiyeyi sağlamak için Ankara’da temaslarda bulunmuşlar ve tasfiyenin ardından özel idare sorumluluğunda yolun tamamlanması hususunda anlaşmaya varmışlardı.

Konu 81 ilin valisinin Ankara’da bir araya geldiği toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eksik kalan duble yolların tamamlanması talimatı üzerine süreç hız kazanmıştı.

Düzce’de duble yol yapılması gereken 22 kilometrelik bir bölüm bulunuyor.