Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel, yapım çalışmaları devam eden Gümüşova-Düzce duble yol çalışmaları ve Yenikent bağlantı yolunda gelinen nokta konusunda bilgi verdi.Üstünel, D-100'deki duble yol çalışmalarının seneye tamamlanacağını söyledi.

Düzce Milletvekili Celal Erbay'ın duble yolun bu sene içerisinde bitirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağına ve hatta kazma kürek çalışacağına dair açıklamalarına karşın bu çalışmanın bu sene sona ermeyeceği belirtildi. 

2 etaplı iş ihaleye kaldı

İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Üstünel, D-100 karayolundaki duble yol çalışmalarında Büyük Melen-Gölyaka arasındaki tesviye çalışmalarının tamamlandığını bu bölümde ilin yapacağı çalışmaların sona erdiğini ve kalan işin de ihale yoluyla yapılacağını kaydetti.

11 Ağustos 2008 tarihinde ihaleyi yaptıklarını, bu ihale kapsamındaki işin 2 etaplı olarak düşünüldüğünü ifade eden Üstünel, “ Birinci etap Sakarya-Gümüşova arasındaki sanat yapıları, tesviye, kazı ve dolgu çalışmaları yani kısacası yol asfalta hazır hale getirilecek. 2. etap ise Gölyaka Sapağı Büyük Melen Köprüsü arasında varsa bizim eksik bıraktığımız işlerin tamamlanması” dedi.

İhalenin bu etapları gelecek sene haziran ayında hazır hale getirileceğini belirten Üstünel, “ Bu aşamadan sonra sıcak asfalt çalışması başlayacak” şeklinde konuştu.

Yaptıkları ihaleye katılan firmalar hakkında bilgiler veren Üstünel, en düşük teklifi 2 milyon 884 bin 033 YTL ile Gümüşel İnşaat Firması'nın verdiğini, yasal süreçlerin şu ana kadar yaklaşık 25 gün sürdüğünü keydeden Üstünel, firmayla sözleşmenin 4 Eylül 2008 Perşembe günü imzalanacağını ve firmanın önümüzdeki hafta çalışmalara başlanmasının beklendiğini söyledi. 

Asfalt çalışmaları devam ediyor

Düzce-Yenikent bağlantı yolu hakkında da açıklamalarda bulunan Üstünel, “ 14 Mayıs 2008 itibariyle Düzce Belediyesi ile çalışmaya başladık. Tesviye çalışmaları tamamlandı. Asfalt çalışmalarının ise büyük bölümü tamamlandı. Şuanda asfalt çalışmalarının yanı sıra orta refüj çalışmaları da devam ediyor” şeklinde konuştu.

Karayolları uzmanları ve Özel İdare teknisyenlerinden Düzce Valisi'nin bilgisi dahilinde komisyon kurduklarını söyleyen Üstünel, bağlantı yolu çalışmaları kapsamında ilk hazırlanan istihkakın 1 milyon YTL olduğunu, bunun 752 bin YTL'sinin kendilerine ulaştığını, bunun da 600 bin YTL'sinin de belediyeye gönderdiklerini ifade etti.1 milyon 250 bin YTL'lik 2. istihkakın ise doğrudan belediyeye aktarıldığını dile getiren Üstünel, bu paranın Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'ın bağlantı yoluna özel 5 milyon YTL'lik ödenekten mi olduğu sorusuna ise, “ Kesin bir şey söyleyemem. Ama sanıyorum ki peyder pey bu paradan göderiliyor olabilir diye düşünüyorum” dedi. 

Yonca kavşak yapılacak

Yenikent 1. bölge ile kanal yolu arasındaki yolun ne zaman tamamlanacağı sorusu üzerine Üstünel, “ Üçköprü-Çamköy arasını bağlayacak olan çevre yolu ile bağlantı yolu bu noktada kesişiyor. Çevre yolu çalışmaları ile birlikte burada bir yonca kavşak inşa edilecek. Bu nedenle yolun bu bölümü çevreyolu ile birlikte tamamlanacak. “ şeklinde konuştu.

Üstünel ayrıca, belediye başkan yardımcılarından aldığı bilgiyi de paylaşarak, bağlantı yolu asfalt çalışmalarının sona ermesinin ardından Kervan mevkiindeki yolun da düzeltileceğini kaydetti.