Yenikent bağlantı yolunun çevresinde bulunan vatandaşlar eski köy alışkanlıklarından vaz geçmiyor ve bu kişilerin başı boş hayvanları araçların arasında tehlike saçmaya devam ediyor.
Anlaşılan oki eski köye yeni adetin gelmesi zaman alacak.
Kalıcı konutların bağlantı yolunda hemen her gün karşımıza çıkan başıboş hayvanlar tehlike saçmaya devam ediyor.
Konutların yapılması ve ardından ulaşım sağlanması için bin bir uğraş neticesinde yapılan bağlantı yolunun geçtiği bölgeler eskiden köydü ve doğal olarak köylerde yaşayan vatandaşların hemen hepsi hayvan beslerlerdi.
Kuş uçmaz kervan geçmez meralar ve tarlalar hayvanlarla doluydu ancak bu gün durum farklı ve Düzce İl oldu köylerde mahalle oldu.
İl olmanın ve mahalle olmanın gereğide bazı kurallar beraberinde geliyor.
Bunların başındada önce çevre kirliliği ardından çevre güvenliği geliyor
Bazı hayvan yetiştiricileri ise bu kuralları hiç görmezedn geliyor ve her seferinde ceza yemeye devam ediyorlar.
Kalıcı oknutların bağlantısını sağlayan duble yolun çevresinde orta refüjlerde bazen yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışırlarken ve bu sırada yolda seyreden araçları büyük tehlike ile karşı karşıya bırakmalarına rağmen sahipleri tarafından hiçbir şekilde kontrol edilmeyen başıboş hayvanlar, sürekli polis ekipleri ve Belediye zabıtalarının uğraştığı bu konu bir türlü çözüme kavuşamıyor.
Son olarak bağlantı yolunda otlayan hayvanların sahiplerini aramaya başlayan polislerin hayvan sahibine para cezasını keserek hayvanlarını aldırdığı öğrenildi.
Çevre mahallelerde oturan vatandaşların bir an önce eski alışkanlıklarından vazgeçip artık buranın duble yol olduğunu ve hayvanlarını otlatmalarının çok tehlikeli ve yasak olduğunu bilmeleri gerektiği gibi bu huylarından vaz geçmeleri bekleniyor.