Düzce Üniversitesi'nde rektörlük yarışında "sessizlik" hakim. 20 nisan'da yapılacak seçimde YÖK'ün kuralına göre seçime 6 aday girmek zorunda..Düzce Üniversiteis Rektörü Prof. Dr.Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun görev süresini tamamlayaacğı için seçime girememesi heyecanı da düşürmüş durumda. Kulislerde Rektör Şerifoğlu'nun yardımcısı Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ı destekleceği ve rektörün desteğiyle seçime hazırlandığı konuşuluyor.Seçim tarihi yaklaşmasına rağmen Düzce Üniversitesi'nde seçim heyecanının dışa yansımaması başka adayların da "hazırlandığı" şeklinde yorumlanıyor..

DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ın karşısına aday olarak Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akgül'ün aday olduğu öğrenildi. Prof. Akgül'ün şu an izinli olduğu ve rektörlük yarışı ile ilgili çalışmalar yaptığı konuşuluyor.

Adı "aday" olarak duyulan Prof. Akgül'ün daha önce Düzce Üniversitesi'nde görev yaptığı ve seçime ididalı olarak hazırlandığı öğrenildi.Zaman daraldıkça "yeni adayların " ortaya çıkması bekleniyor. Rektörlük seçimine 6 adayla girilmesi gerekiyor. Çıkan sonuca göre YÖK, üç aday ismini Cumhurbaşkanı onayına gönderecek. Cumhurbaşkanı da bu üç adaydan birini rektör olarak atayacak.  

Haber;E:TAYHAN