AK Parti Düzce Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış Düzce Üniversitesi Rrektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nu ziyaret etti. Yakış, Akcakoca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vural ile birlikte Rektör Şerifoğlu'na yaptıkları ziyaretin amacının Üniversite'nin son durumu hakkında bigiler almak ayrıca Akçakoca İşletme Fakültesi'nin kurulma çalışmaları süreci ile ilgili durum değerlendirmesi yapmak olduğunu dile getirdi.
Yakış ayrıca Üniversite'nin ulaşımında büyük sorun teşkil eden yeni bağlantı yolu ile ilgili olarak süreci hızlandırmak için ilgili makamlarla görüşmelerde bulunacağını ve yolun bir an önce yapılması için gerekeni yapacağını çünkü yolun çok önemli bir sorun olduğunu bildiğini söyledi.
Yakış ayrıca çok başarılı çalışmalara imza atan Rektörümüzle Üniversite'nin genel durumu ve ihtiyaçları ile ilgilide detaylı bilgiler alarak Düzce Üniversitesi'nin gelişmesi için yapılan çalışmaları hızlandırmak ve eksiklerin tamamlanması için çalışacaklarını söyledi. Toplantı basına kapalı olarak devam etti.