2006 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana hızla gelişen Düzce Üniversitesi bugün Anıtpark'ta kuruluşunun 5. yılı dolayısı ile bir tören düzenledi. Üniversite Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Törenin ikinci kısmı Konuralp yerleşkesinde bulunan Düzce Üniversitesi'nde devam etti. Üniversitenin bahçesinde bulunan anıta çelenk sunumu ile devam eden tören konferans salonunda devam etti. Törene Başta Vali Vasip Şahin olmak üzere Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Üniversite Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, bazı ilçe kaymakamları ve Belediye Başkanları, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı. Tören ilk olarak Dilba Tokay'ın çello konseri ile başladı.

Törende konuşan Vali Vasip Şahin, köylerin şehirleşmesinin fiziki yapıya bağlı olmadığını oradaki eğitim kurumlarının gelişmesine bağlı olduğun ifade etti. Vali Şahin, şöyle devam etti. 

Şahin, “Düzce Üniversitesi 1976 yılından bu yana şehrimizin gelişmesine büyük destek veriyor. Şehriyle halkıyla bütünleşen ve sosyalleşen üniversiteler her zaman ilerlemeye mecburdur. Biz de üniversitemize her zaman yanında olduğunu söylüyoruz. Bu bizin görevimiz zaten.” dedi. 

Ardından konuşan Belediye Başkanı İsmail Bayram, üniversitelerin ülkelere büyük katkılar sağladığını ve sanayi ile de iş birliği yapılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Bayram, “Toplumsal konulara parmak basmış önemli bir kurum. Toplumla bütünleşen üniversiteler topluma önemli katkılar sağlarlar. Şehirlerin üniversitelerden faydalanması da kalkınma için büyük fayda sağlar. Biz üniversitenin yaptığı her çalışmada yanındayız.” dedi.

Daha sonra konuşan Üniversite Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, nüiversitenin kuruluşundan bu yana çekilen fotoğraflarla birlikte yaptığı konuşmasında 160 üniversite arasında kapesitesini en iyi şekilde kullanan üniversitelerin başında geldiklerini ve giderek geliştiklerini vurguladı.

Şerifoğlu, “Yaptığımız projeler avrupada ödüle layık görüldü. Bir kaç hafta içerisinde Eğitim Fakültesi'ni de kurmak için çalışmalara başlıyoruz. Öğrenci sayımız gün geçtikçe artıyor. Bütçemiz kurulduğumuz güne oranla çok gelişti ve 2 kattan fazla arttı. Teknopark'ı kurduk, ayın 24'ünde de imza atacağız. Ben katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.  dedi.

Konuşmaların ardından, Üniversiteye destek veren başta Vali Vasip Şahin olmak üzere Belediye Başkanı İsmail Bayram ve kurumlara, özel şirketlere, sanayi kuruluşlarına, öğretim elemanlarına ve basın kuruluşlarına plaket ve teşekkür belgesi verildi.

26630

Haber; R. BAL