Dünya Çevre Günü dolayısıyla Anıtpark’ta bir tören düzenlendi. Törene Düzce Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, Çevre ve Orman İl Müdürü Oğuz Beyazıt, Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sıtkı Üzmez, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Necmi Hoşver, Yeşiltepe, Mustafa Kemal, Aziziye, Işık, Yunus Emre, Şehit Teğmen Uğur Altan ve Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri ile öğretmenleri katıldılar.

 

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çevre ve Orman İl Müdürü Oğuz Beyazıt tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Çelenk sunumu sonrası bir konuşma yapan Beyazıt, Gazların, dumanların ve atıkların çevreyi kirlettiğini ve çevre kirliliğinden en çok balıkların etkilendiklerini dile getirdi.

 

 Doğanın korunmasının zorunlu olduğunu ifade eden Beyazıt, yeşil alanların arttırılması gerektiğine de dikkat çekti. Ardından Çevre Haftası kapsamında temizlik yapan ve derece alan okullara plaketleri takdime dildi. Çevre temizliğinde birinci olan Şehit Teğmen Uğur Altan İlköğretim Okulu’nun plaketini Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, 2. Yeşiltepe İlköğretim Okulu’nun plaketini Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, 3. Necmi Hoşver İlköğretim Okulu’nu da OSB müdürü Sıtkı Üzmez verdi.

 

Törende ayrıca kısa adı Düzder olan  Düzce’yi Güzelleştirme Derneği’nin geleneksel “En Güzel Bahçe”  yarışmasında dereceye girenlere ödülleri de verildi. Bu yıl Dokuzuncusu düzenlenen ve 50’nin üzerinde bahçenin değerlendirildiği yarışmada birinciliği Osman Kılıç, ikinciliği Ahmet Durmuş, üçüncülüğü de Yakup Coşkun’un bahçesi kazandı. Dereceye girenlerin ödüllerini Düzder Başkanı Talat Saygılı verdi.

 

 Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından çevre andının da okunduğu tören, katılımcılara fidan dağıtımı ile sona erdi.