5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri dolayısıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Tören yağmur altında düzenlendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ertuğrul Durak’ın Atatürk heykeline çelenk sunması ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile son buldu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ertuğrul Durak ve müdürlükte görevli personel törenin ardından Vali Ali Fidan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Fidan, temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın herkesin hakkı olduğunu söyleyerek açıklamalarını sürdürdü.  Fidan, “Temiz çevre konusunda çalışmalar yapılıyor. Mevzuatta bu konuyla alakalı önemli düzenlemeler var. Çevrenin korunma bilincinin geliştirilmesi mevzuattan öte bir durumdur. Toplumda yaşayan herkese temiz çevre konusunda sorumluluklar düşüyor. Mevzuattan da öte çevre koruma bilincini geliştirmek önemlidir. Gençlerimize çocuklarımıza bu anlamda bilinç kazandırmalıyız. Topluma düşen vazifeler var. Bunları eğitimle ve bu yönde yapılacak diğer çalışmalarla çevre koruma bilincinin geliştirilmesi lazım. Bu yönde gayretlerimiz devam edecek. Yaygın eğitimde topluma yönelik birtakım farkındalık oluşturma çalışmaları da gerçekleştirmemiz lazım. Düzce gibi doğa güzellikleri ile sanayi kuruluşlarının iç içe olduğu bir ilde bu bilincin oluşturulması biraz daha fazla anlam kazanıyor.” dedi.

Haber:Y.SEVER