Dünya Çiftçiler Günü Düzce’de düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Düzce Valisi Bülent Kılınç, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Ziraat Odası’nı ziyaret etti.  Ziraat odası Başkanı Ramazan Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile tarımın stratejik önemi ve sorunları konusunda sohbet eden Kılınç’a Tarım il Müdürü Ayhan Ünal da eşlik etti.

 

Ziyaretinin amacının hem Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlamak, hem de  görüş alış verişinde bulunmak olduğunu belirten Kılınç, Düzce’de bulunan hayvancılık tesislerinden  biyogaz elde etme olanağını da tartıştıklarını  da dile getirdi.

 

 

Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle  bir basın açıklaması yapan Düzce Ziraat Odası başkanı Ramazan Öztürk, tarımı daha fazla rekabet edebilen bir konuma getirmenin ülkemiz için hedef haline geldiğini söyledi.

 

Küresel ısınma ve iklim değişikliği konusundaki tartışmaların devam ettiği bir süreçte, gıda olarak kullanılan tarım ürünlerinin biyoyakıt üretiminde  kullanılmasının yaygınlaşmaya başlamasının bu ürünlere talebi arttırdığını söyleyen Öztürk, talep artışının sonucu olarak fiyatların da arttığını, gıda güvenliğinin sürdürülebilir olması için üretimin artması gerektiğini ifade etti.

 

Öztürk, girdi fiyatlarında son zamanlarda meydana gelen olağandışı artışın, çiftçilerin rekabet gücünü arttırmak için girdi desteklerine daha fazla önem verilmesi ihtiyacını doğurduğunu söyledi.