Düzce Kızılay Kan Merkezi tarafından, Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü nedeniyle geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen etkinlik ile düzenli olarak kan verenlere ödülleri verildi.

 

Geleneksel hale getirilmesi amaçlanan etkinlik bu sene Akçakoca’da gerçekleştirildi. Kan Bağışçıları günü etkinliğine, Düzce Kızılay kan Merkezi Müdürü Doktor Hasan Ergen, Merkez ve ilçelerin kan merkezlerinin yönetici ve çalışanları ile gönüllü bağışçılar katıldı.

 

Düzce Kızılay Kan Merkezi Müdürü Hasan Ergen yaptığı konuşmada,  kan hizmetleri alanında önemli gelişmelerin yaşandığını belirtirken, Düzce’de 2007 yılında 10 bin 200  ünite kan bağışı alındığını, bunların yüzde 96’sının gönüllü bağışçılardan, kalanın ise askeri kaynaklardan elde edildiğini açıkladı. Düzce’nin kan bağışı açısından Türkiye ortalamasından ileride olduğunu kaydeden Ergen,  Düzce’de her yüz kişiden üçünün kan bağışladığını, bu rakamın Türkiye genelinde Yüzde iki olduğunu  söyledi.

 

Etkinlikte düzenli olarak kan verenlere ödülleri de verildi. Düzce’de en fazla kan veren kişi olan ve 92 kez kan vererek kırılması güç bir rekora imza atan Eczacı Uğur Arıcı, yaptığı konuşmada, kan vermeye üniversite öğrencisi iken ilk kez kan verdiği bir hastanın yakını olan bir bayanın duası ile başladığını, o zamandan bu zamana kadar her üç ayda bir kan verdiğini söyledi.

 

Düzenlenen törende bir bağışçıya Platin bağışçı plaketi verilirken, 35 kez ve daha fazla kan veren 4 bağışçıya altın, 25 bağışı aşan üç bağışçıya gümüş, on bağışı aşan 65 kişiye de bronz bağışçı plaketleri verildi.