Dünya kadınlar günü yayınlanan mesajlarla kutlanmaya devam ediyor.

İşçi partisi yönetim kurulu üyesi Ayla Işık yaptığı basın açıklamasında, kadınlar gününün anlamının, bir birleşme günü olduğunu belirterek, hükümetin türban ile ilgili yaklaşımlarını eleştirdi.

Türk Eğitim – Sen Basın Sekreteri Sevgi Korkmaz da yaptığı açıklamada, Avrupa birliği üyelik sürecini yaşayan ülkemizin, kadın- erkek ve kadının insan hakları konusunda bazı ilerlemeler kaydettiğini ifade etti. İslam dininin kadın hakları üzerinde titizlikle durduğunu da belirten Korkmaz, geleneksel değer yargılarımız hala varlığını sürdürüyor, dedi.

Toç Bir- Sen komisyon başkanı Ayşegül Özdaş’ta hanım üyelere verilen kahvaltıda yaptığı açıklamada, Kadınlarımızın yönetimin her aşamasında daha çok temsil edildiği bir dünyada yaşamak umudu taşıdıklarını ifade etti.

 

Sağlık-Sen Basın Sekreteri Başak Fırat yaptığı basın açıklamasında, Kadınların toplum için önemini hatırlatarak, sosyal, siyasi, etnik faktörler, inançlar gibi nedenlerle kadının her yerde ve dönemde aynı konumda olmadığını belirti.

Düzce Ülkü Ocakları İl Başkanı Engin Erturan spor sokakta bayanlara çiçek dağıttıkları etkinliğin ardından yaptığı basın açıklamasında, Türk kadının tarihin en eski dönemlerinden içinde bulunduğu çağa kadar, toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer aldığını ifade etti.