Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğünün düzenlediği Türkçe'yi düzgün konuşuyormuyuz semineri düzenlendi. Gençlik ve Spor il Müdürlüğü salonunda gerçekleşen seminere konuşmacı olarak Türk Dil kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Seminerde konuşan Düzce Valisi Bülent Kılınç Türkçe'nin önemine değinerek biz dilimize değer verip doğru kullanıyormuyuz dedi ve okumanında önemine değindi.

Seminer vermek için Düzce'ye gelen ve Düzce Belediye'sinin aldığı işyerlerinin tabelalarında türkçe kullanılmalı kararını takdirle karşıladığını ve alkışlanması gereken bir karar diyerek konuşmasına başlayan Türk Dil Kurumu Genel Başkanı Prof. Dr Şükrü Haluk Akalın Dünya'da On iki milyon kilometrekarelik alanda 220 milyon insanın konuştuğu dil türkçedir dedi. Akalın Özellikle işyeri isimleri ve tabelalar ile araç arkalarına yazılan yazılardan örnekler vererek börekçi bile olmuş börek center bu türkçe bizim türkçemiz değil dedi.