Yaptığı çalışmalarla özellikle doğal afetlerde önemli katkısı olan Kızılay, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Dün Düzce'ye gelen Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de ÖNCÜ TV'ye yaptığı açıklamalarda Kızılay'ın yaptığı çalışmalara değindi. Küçükali, “Biz, olabilecek her türlü olumsuzluğa karşı tedbirimizi alıyoruz. Yarın sel, yangın, heyelan olduğunda bütün imkanlarımızla yardıma hazırız. Yaz aylarında meydana gelen bu doğal afetlerin hangi bölgelerde ve hangi zamanlarda olduğunun da farkındayız. Zaten Kızılay, yaptığı çalışmalarda dünya çapında önemli bir konuma gelmiş durumdadır.” dedi.

“Amacımız birinci olmak.”

Kızılay'ın yaptığı çalışmalar anlamında dünya genelinde sayılı kurumlardan olduğunu da belirten Küçükali, “Yaptığımız çalışmalarla şuan dünya genelinde 5. durumdayız. Ama biz bununla yetinmeyeceğiz. Amacımız birinci olmaya çalışmaktır. Yaptığımız çalışmalar her koşulda devam edecek. Ne kadar fazla iş yaparsak halkımız da bizi benimser. Ama yapmazsak yazıklar olsun derler. Biz de yazıklar olsun dedirtmemeye çalışacağız.” şeklinde konuştu.

“Merkez, önemli bir ihtiyaçtı.”

Düzce'de yapımına devam edilen Kızılay Bölge Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki çalışmalara da değinen Küçükali, “Zamanında bu merkezi yapabilmek için çok uğraştık. Gerçekten Düzce'ye yakışan ve gereken bir yer konumunda. Yapılan çalışmalarla birlikte Merkez, bir yıl içinde çalışmalarına başlayacak. Böyle bir merkezin bölgeye ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum,” ifadelerini kullandı.