Belediye Ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİRSEN) darbe girişimini Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı protesto etti. Düzce Belediyesi Hizmet Binası önünde toplanan sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan sendikanın Düzce temsilcisi Asiye Durnacı, darbe girişimini kınadı.

Durnacı, “İstiklalimiz, namusumuz, şerefimiz adına darbeye  karşı nöbetteyiz. Ümmetimizin son kalesi ülkemizi teslim etmeyeceğiz. Bizler memuruyla, işçisiyle, esnafıyla, çiftçisiyle, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle birlikte Türkiye’mizin bekası yolunda emek harcayan Bem Bir Sen 81 ildeki belediye ve özel idarelerdeki teşkilatları olarak bu basın açıklamasını gerçekleştiriyoruz. Bu kalleş  kalkışmanın ordu içinde yapılanmış  FETÖ, PDY mensubu teröristler tarafından sahneye konulduğu belirlenmiştir. Her darbe girişiminde olduğu gibi tarih tekerrür etmiştir. Kahraman ordumuza sızmış bu kalleş ,sinsi ve terörist yapılanmanın sırtını bir üst akla dayandığı anlaşılmıştır.”dedi.

“Kalleşlerin hedefleri Türkiye’mizi Suriyeleştirmek, Irak, Mısır haline getirmektir.”

Durnacı,  darbe girişimini “dinimizin bütün prensiplerinden, ahlaki ilkelerinden, medeniyet değerlerinden ve asgari vicdani ve insani müştereklerden uzak bir kalkışma” olarak yorumladı.

Durnacı,“bu kalleş darbe milletine silah doğrultmuş  kadın erkek, genç yaşlı demeden kurşun sıkmıştır. Masum insanların üzerine tank sürmekte, insanları ezmekte sakınca görmemiştir.  Milletin malı olan silahlar düşmana karşı kullanılması gerekirken devletimize ve millete karşı kullanılmış, katliamlar yapılmış  yönetime cebren el koyulmaya çalışılmıştır. Kalleşlerin hedefleri Türkiye’mizi Suriyeleştirmek, Irak, Mısır haline getirmektir. Kahraman asil milletimiz darbeyi, darbeciyi ezip geçmiştir. Bütün bunların karşısında Milli İradeyi sahiplenen toplumun  bütün kesimden insanımız  yaşlı genç, kadın çocuk demeden sokaklara dökülmüş  havaalanları, askeri birliklerin önünde ve kritik yerlere  toplanmıştır. Tankların üzerindeki askerleri ikna etmeye çalışmış, yaptıkları hatadan dönmeleri için nasihat etmiştir. Zorbalığa karşı kendini siper etmiş, ezilmiş, tartaklanmış , vurulmuş ve şehit olmuştur. Tankları durdurmuş , işgallere son vermiştir. “diye konuştu.

“Tarihe geçtik”

Durnacı, Türk halkının dünyanın gözleri önünde  mensur darbe girişiminin hiç silah kullanmadan nasıl durdurulacağının dersini vererek  tarihe geçtiğini belirtti.

Açıklamasını teşekkürler sonlandıran Durnacı,şöyle konuştu:  “Darbenin başladığı ilk andan itibaren kendi inisiyatifiyle sokaklara dökülen, yolları tutan, tankları durduran ölümü göze alan büyük Türkiye milletimize kendisine yapılan dayatmaları elinin tersiyle  iterek darbeye karşı çıkan çatışmaya girerek, bu mücadeleye canla başla gelen polisimize, şerefli ordu mensuplarına, mülkiye erkanımıza, hafriyat kamyonlarından çöp arabalarına, itfaiye araçlarından greyderlerine  kadar darbenin yolunu kesen belediyelerimize, Cumhurbaşkanımızın işaretiyle bütün gücü ve mensupları meydanlara inen sivil toplum kuruluşlarımızı, üstüne bombalar yağan meclisimizde  kalarak direnmeyi gerekirse ölmeyi seçen millet vekillerimize  okudukları selalarla  tüm ülkeyi birlik safhalarına davet eden diyanet mensuplarımıza, bütün fikri yaşayış ve yaklaşım farklılıklarını bir tarafa bırakarak bu İstiklal mücadelesinde yerini alan ve başrol oynayan basınımızın güzide mensuplarına bu darbeye karşı milletimiz ve sokakları işaret eden Cumhurbaşkanımıza soğuk kanlılığını hiç kaybetmeden süreci en olgun biçimde ve cesurca yürüten başbakanımıza, siyaset üstü bir tavır geliştiren ülkemizi tek bir vücut haline getiren siyasi parti liderlerimize ve hepsinin üstünde  kendi inisiyatifiyle  sokaklara dökülen, yolları tutan, tankları  durduran  büyük Türkiye  milletine, Kabe’de, Balkanlar’da, Kafkaslarda, Filistin’de, Afrika’da Türkiye için ümmet bilinçliyi ile dua eden kardeşlerimize teşekkürü borç biliriz ve minnettarlığımız söylüyoruz ve teşekkür ediyoruz.”


HABER;S.KAŞKIR