İstifa açıklaması ile sarsılan Düzce Belediyesi’nde görevinden ayrılan eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in yerin kimin göreve geleceğine yönelik ismi telaffuz edilen 5 isim arasında bulunan Belediye Meclis Üyesi Dursun Ay’ın ön plana çıkması dikkat çekti.

Özel bir firmada çalışan ve Keleş’in birinci başkanlık döneminde belediyenin şirketi İntaş’ta genel müdürlük yapan Ay’ın, Keleş’in en güvendiği isimlerden olduğu biliniyor. İl Başkanı Hikmet Keskin'in AK Parti Düzce İl Yönetim Kurulu üyesi de olan Dursun Ay'ı düşündüğü fakat Ay'ın Keleş'in güvendiği isim olması sebebiyle şansının azaldığı ifade ediliyor. Kontenjandan gelerek bu dönem meclis üyesi olan ve katip üyeliği görevini de yürüten Ay’ın adaylar arasında başkanlığa en yakın isim olarak değerlendirilmesi kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor.

Hiçbir komisyonda görev almayan Ay’ın başkanlığa gelmesi halinde birçok meclis üyesinin ‘istifa’ kararını güçlü bir şekilde değerlendirmeye alabileceğini ifade ediliyor. 

Adaylar üzerindeki tüm bu faktörler karşısında kamuoyunda Düzce Belediyesi için kayyum atanması beklentisi giderek artıyor.

Dursun Ay kimdir?
1962 yılında Cumayeri Yenitepe köyünde doğdu. İlkokulu aynı köyde okudu. Düzce Lisesinin orta kısmını Düzce'de bitirdi. İzmit Teknik Lisesinin makine bölümünü okuduktan sonra Düzce Meslek Yüksek Okulu Elektrik bölümünü bitirdi.

Askerlik görevinin ardından bir plastik firmasında elektrik ve üretim sorumlusu olarak çalıştı. 3 yıl İntaş A.Ş'nin Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Hala hazırda Organize Sanayi Bölgesindeki Mobilya fabrikasında görev yapıyor. Bugüne kadar İlim Yayma Cemiyeti, Semerkant Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında görevler aldı. 2004-2009 yıllarında AK Parti Düzce Belediyesi Meclis üyeliği görevinde bulundu. Halen 2.Dönem Belediye Meclis üyesi olan Ay, üniversite, cami, dernek yönetimi ve AK Parti İl Yönetim kurulu üyesi.

Haber:Y.SEVER