Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği, 5. olağan Genel Kurulu DÜSİAD plazada yapıldı. Kongreye, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nusret Özsoy, Esnaf Odaları Başkanı Mustafa Kayıkçı, DÜZDER Başkanı Cemal Aksan, Eda Eğitim Kurumları A,Ş. Genel Müdürü Salih Mesut Gerez ve DÜSİAD üyeleri katıldı.
Kongrede bir konuşma yapan DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneğinin kuruluş amaçlarına değinerek şunları söyledi.” Ülkemizin ve ilimizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere kurulan DÜSİAD, ticaret ve Sanayi hayatımıza yönelik bilimsel ve akılcı yöntemler geliştirerek işletmelerimizi ve girişimlerimizi global iş dünyasının parçası haline getirmeye çalışıyor. DÜSİAD Türk ekonomisinin bel kemiğini oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmelerin yanı sıra, büyük ve büyüyen şirketlerin ülkemizin değişken yapılı ve dinamik ekonomisinde kendini geliştirebilmesini amaçlamaktadır. Durağanlık ölümdür, gezen kaplan aç kalmaz, bundan sonraki yeni oyun alanımız Dünya olmalıdır. Yani Yurt dışına açılmalıyız. Ülke içindeki potansiyel daima herkese yetmeyecektir.”
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük’te Kongrede yaptığı konuşmasında 2008 yılında yaşanan global ekonomik krize değinerek, Türk iş adamı ve sanayicisinin özellikle Avrupa’ya ihracat yaptığını bu nedenle sanayicinin bu krizden çok fazla etkilendiğini belirtti. Metin Büyük DÜSİAD yönetiminin çalışmalarından övgüyle bahsederek, Sanayicinin yurt dışına açılması mecburiyetinin olduğunu ifade ederek,” İş adamı kolay kazanmıyor, bunu hepimiz biliyoruz. Kolayı herkes yapar ama kazanamaz. Önemli olan zoru başarmaktır. 2008 krizinde ihracatımızın yüzde 60’lık bölümünü AB ülkelerine yaptığımız için fazla etkilendik. Afrika ülkelerine Türki Cumhuriyetlere açılmamız gerekiyor. Bu gün yıllık ihracat rakamlarımız 120 milyar dolarlara ulaştı. Biz yurt dışına açılarak, ihracat yaparak bu rakamın 150 milyar dolarlara çıkmasını sağlamalıyız.” Şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Divan Başkanlığına Düzce Esnaf Odaları Başkanı Mustafa Kayıkçı, Katip üyeliklereyse Mehmet Fırat ve Serhat Keskiner seçildi. Faaliyet raporlarının okunmasının ardından gündemdeki maddeler görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Tek liste halinde gidilen seçimde açık oylama yapılarak Eyüp Çakır ve yönetim kurulu üyeleri üyelerin tamamının oyunu alarak 3 yıllığına yeniden göreve getirildiler.
Oyların tamamını alan Eyüp Çakır Başkanlığındaki Yönetim Kurulu adına seçim sonrası teşekkür konuşması yapan Başkan Çakır, Kongreye katılan bütün üyelere teşekkür etti.
DÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri : Eyüp Çakır, Muzaffer Bülbül,
Abdulkadir Karabacak, Murat Güner, Osman Alper, Okan Eren Kuru, Hasan Kaşık, İlhan Celiloğlu, Mehmet Saygun, Sinan Kadri Karaman, İbrahim Çelik, Cemal Dinler, Celal Furuncu, Sinan Aydın, Muhammet Işık, Musa Çengel, Cihat Sevdim, Serhat Keskiner, Abdulkadir Albayrakoğlu, Süleyman Beyaz.
DÜSİAD Denetim Kurulu Üyeleri : Yusuf Fikret Şimşek
DÜSİAD Denetim Kurulu Üyeleri : Yusuf Fikret Şimşek, İbrahim Baştürk, Muammer Şengül, Yusuf Çelebi, Fatih Baydan, Hüseyin Bacacı.