Amerika Birleşik Devletleri’nde bilişim sektörünün kalbi sayılan Silikon Vadisi’nin en  önemli firmalarından birinin başkanı olan William F. Miller Düzce’ye geliyor. Miller hem bir konferans verecek, hem de Düzce’ye yatırım olanaklarını araştıracak.

 Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Miller’in Öncü Koleji Egemen Konferans Salonu’nda vereceği konferans ve Düzce Temasları hakkında bir basın toplantısı yaptı.

William Miller’in ABD Silikon Vadisi’nin en önemli şirketlerinden biri olan Nanostellar’ın kurucu başkanı olduğunu hatırlatan Şerifoğlu, innovasyon projeleri kapsamında şirketinin orta ve uzak doğuda yatırımlara girecek olması nedeniyle Türkiye’ye geleceğini, öncelikle İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde temaslarda bulunacak olan Miller’in Perşembe  günü Düzce’ye geleceğini söyledi.

Miller’in firmasının büyük üniversiteler ile temaslarda bulunduğunu dile getiren Şerifoğlu, innovasyon ve girişimcilik projelerinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Düzce Üniversitesi’ni partner olarak düşündüğünü söyledi.

Mersin ve ODTÜ teknoparkları arasındaki işbirliği programının çok daha üst düzeyde Düzce Üniversitesi ve Silikon Vadisindeki şirken arasında gerçekleştirileceğini söyleyen Şerifoğlu, ODTÜ ile birlikte üç ayaklı bir projenin hazırlanmasının planlandığını dile getirdi.

Miller’in şirketinin yüksek teknolojiye dayanan katma değeri yüksek enerji yatırımları ile ilgili çalışmalar yaptığını belirten Şerifoğlu, bu tür yatırımlarla  ilgilenen tüm yatırımcıları konferansa davet ettiklerini ifade ederken, Kalkınma ve Tanıtma Vakfı ‘nın katkılarıyla getirilen profesyonel bir simultane tercümanın konferansı anında Türkçeye çevireceğini de sözlerine ekledi.