Kurban Bayramı’nın 3. Günü de Bakan Özlü bayram ziyaretlerine devam etti. Dünkü ziyaretlerinin ardından bugün de sabahın erken saatlerinde başladığı bayramlaşma programında şehit aileleri de vardı. Özlü, Başbakan Binali Yıldırım’ın şehit ailelerine özel olarak gönderdiği mektupları teslim etti.

Mektup duygusal anlar yaşattı
Bakan Özlü ilk olarak Beyköy’deki 4. sınıf Emniyet Müdürü Şehit Ufuk Baysan’ın baba ocağını, ardından da Şehit Sabri Altınbaş’ın Kaynaşlı’daki evini ziyaretti. Başbakan Binali Yıldırım’ın şehit ailelerine özel olarak yazıp gönderdiği mektubun verilmesi duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.



İşte o mektup!
Başbakan Binali Yıldırım tarafından şehit ailelerine vermesi için Bakan Özlü’ye verdiği mektubun içeriği ise şöyle; “Ey şehit oğlu şehit! İstemem benden makber. Sana auşunu açmış duruyor peygamber. Kurban bayramınız mübarek olsun.  Aziz şehidimizin kıymetli emaneti değerli kardeşim; bölücü terör örgütüne karşı vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen ve rabbimizin, onlar ölü değildirler fakat siz bilemezsiniz (Bakara 154. Ayet), müjdesine mazhar olan şehidimize milletçe minnettarız ve kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Sizler bize şehidimizin emanetisiniz. Size daima sahip çıkacağımızdan asla endişeniz olmasın. Selam ve sevgilerimle… Binali Yıldırım”



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Doktor Faruk Özlü’nün Düzce’de yoğun geçen bayramlaşma programı Şehit Metin Uysal’ın Yığılca’daki ve Şehit Ercan Çelik’in Akçakoca’daki baba ocaklarını ziyaretleriyle devam edecek. 

Haber; Ö. YILMAZ