Düzce Barosu'na bağlı avukatlar, "5 Nisan Avukatlar Günü" kutlamaları kapsamında Anıt Park'ta Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Çeşitli siyasi parti temsilcileri ile kurum görevlilerinin de katıldığı törende avukatların sorunlarına dikkat çekildi. Baro'nun en genç üyesi Salih Demir bir konuşma yaparak avukatların ekonomik sorunlarına değindi.

Yeni yasa şart oldu

Baro Başkanı Ali Dilber ise konuşmasında yeni avukatlık yasasının şart olduğunun altını çizerek avukatlık mesleğine girişte mutlaka sınav getirilmesinin gerektiğini dile getirdi.



Yeni anayasa'da avukatlık yargı bölümünde mutlaka yer alması gerektiğini vurgulayan Dilber; “Bu eksiklik İddia, savunma ve karardan oluşan yargıyı etkilemektedir. Savunma, bir an önce Anayasada ki Yargı bölümde yerini almalıdır. Avukatlık hizmetinde KDV oranı çok yüksek olup mutlaka % 18 den, % 8’e indirilmelidir. % 18 KDV oranı hiçbir meslekte kalmamıştır.Meslektaşlarımızın büyük özveri ile yürüttükleri CMK hizmetinin devam edebilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Destek İstedi

Dilber konuşmasında siyasiler ve idarecilere iki talebini de iletti. 2. bölgede olması nedeniyle yeni göreve başlayan hakim ve savcıların atandığı Düzce'nin 1. bölgeye yükseltilmesi gerektiğini dile getiren Dilber, bu konuda destek istedi.

Dilber; “Adliye'nin doğusundaki alana bölge staj eğitim merkezi yapmak adına adayız. Buradan 3 dönüm yer istiyoruz. Yetkilere ve siyasi parti il başkanına da duyurulur. Düzce adli yargı olarak hala 2. bölgede. 1. bölgede olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda gerek siyasi gerekse idari yönden bu işe destek verilmesini basının da bu işe sahip çıkmasını istiyoruz.”dedi.

Dilberin'in törende yaptığı açıklamaya ilişkin bilgi aldığımız Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, konunun bakanlar kurulu gündeminde olduğunu ve adliyelerin 1. bölgeye alınarak illerin kendi arasında sınıflandırılacağını söyledi.

Haber: S. KAŞKIR