Düzce il olmasının 10. yılını tamamladı.11. yıldan gün alınırken, 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e bir yerleşim yerinin il olmasının ne anlama geldiğini ve gelişmesini ne kadar sürede tamamlayacağını sorduk.
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e il olmanın üzerinden geçen 10 yıllık sürenin bir ilin gelişmesi için yeterli bir süre olup olmadığını sorduk.
Demirel “bir ilin tam randımana girmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Hayat ve gelişme devam ettiği müddetçe tam randımandan söz edilemez.Düzce büyük gelişme içindedir.il olmak gelişmede süreklilik demektir.Düzce 10 yıllık süre içinde büyük bir metropol haline gelecektir. dedi.
Düzce önümüzdeki 10 yıl içinde sanayi merkezi haline olmaya doğru emin adımlarla gidiyor,10 yılda Düzce daha fazla sanayileşecektir şeklinde konuştu.
Düzce’nin eğitim bakımından da büyük gelişme içinde olduğunu da sözlerine ekleyen Süleyman Demirel eğitimde de Düzce iyi bir yerdedir. İlk ve Orta öğretim kurumları, üniversitesi, üniversite hastanesi sağlık kurumları ile Düzce gelişmesini sürdürmektedir dedi.