Atatürk’ün Samsun’a çıkarak ulusal kurtuluş savaşını başlatmasının üzerinden 89 yıl geçti. Tüm Türkiye olduğu gibi düzce’de de sokaklar ve caddeler bayraklarla süslendi. Okulların gösterileri için stadyumda yapılan son hazırlıklar da tamamlandı.

 

 Kutlama programları sabah 08.00’de ticaret lisesi önünden  çıkılacak  ve Anıtpark’ta sona erecek olan bir yürüyüşle başlayacak. Kutlama programı daha sonra burada yapılacak olan resmi çelenk töreni ile devam edecek.

 

Başta Valilik olmak üzere tüm kurumların yöneticilerinin çelenk koymasının ardından, saat 10.00’dan itibaren kutlamalar 18 Temmuz Stadyumu’na taşınacak. Burada Düzce’de bulunan tüm ortaöğretim kurumlarının öğrencileri hazırladıkları gösterileri sunacaklar. Her yıl olduğu gibi bu yıl da stadda yapılan gösterilere ilginin büyük olması ve havanın açık olmasının beklendiği dile getiriliyor.

 

Kutlamaların öğleden sonraki bölümünde ise yine 18 Temmuz stadyumu’nda bir gençlik şöleni tertiplendi. Şölen kapsamında ilimiz gençlerinin gösterilerinin yanı sıra değişik etkinliklerin de sunulacağı kaydedildi.