Resmi olmayan sonuçlara göre; 2 vekil AK Parti'den, 1 vekil MHP'den
Sonucu için nefeslerin tutulduğu Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri'nin kazananları belli oldu. Türk siyasi tarihinde ilk kez siyasi partilerin ittifak şeklinde sandıkta yarıştığı çifte seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre; AK Parti Düzce'de 2 vekillik, MHP ise 1 vekillik kazandı.

AK Parti bu kez fire verdi
İktidara geldiği ilk yıl olan 2002'den bu yana girdiği genel seçimlerde Düzce'de vekillik koltuğunu rakiplerine kaptırmayan AK Parti resmi olmayan sonuçlara göre; yüzde 56,2 oy oranıyla 1. sıra adayı Fahri Çakır ve 2. sıra adayı Ayşe Keşir'i yeniden meclise gönderecek.

MHP oy oranını büyük oranda arttırdı
Cumhurbaşkanı Seçimi için AK Parti ile ittifak yapan MHP, gayresmi sonuçlara göre; Düzce'de oy oranını yüzde 18.9 gibi önemli bir oranda arttırarak, 1. sıra adayı Ümit Yılmaz'ı 3. vekil olarak çıkardı.

3'te 3 geleneği bozuldu
Bu tablo 16 yıldır her genel seçimde rakiplerine şans vermeyen AK Parti'nin 3'te 3 geleneğini bozdu. 1999 yılında il olan Düzce'nin AK Parti dışındaki ilk ve tek vekili ise MHP'den Ümit Yılmaz olmuş oldu.

2015 Genel Seçimleri ile kıyaslama
Bir önceki genel seçimler olan 1 Kasım 2015 Milletvekili Seçimleri'nde AK Parti yüzde 70.4 oy oranıyla 3 milletvekili koltuğunun sahibi olurken, CHP yüzde 16.37 ile ikinci parti, MHP ise yüzde 8.38 ile 3. parti olmuştu.  

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin kazananı Erdoğan
6 adayın yarıştığı Cumhurbaşkanı Seçimi'nin kazananı ise resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 52 oy oranıyla "Cumhur İttifakı"nın adayı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Düzce'de 267 binin üzerinde seçmen sandık başına gitti
Türkiye, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için bugün sandık başına gitti. Düzce'de 267 bin 610 seçmenin 912 sandıkta oy kullandığı seçimler için oy verme işlemi saat 08.00'da başladı, saat 17.00'a kadar sürdü. Seçimlerde oy kullanmaya gidemeyen engelli ve hasta vatandaşların evlerine seçim sandığı götürüldü. Düzce'de 40 vatandaşın evine sandık gönderilerek oy kullanması sağlandı. Düzce'deki çeşitli okullarda oy kullanan siyasilerin ortak temennisi, seçim sonuçlarının ülkeya hayırlar getirmesi oldu.

Cumhurbaşkanı adayları
Cumhurbaşkanı seçiminde 6 aday yarıştı. TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler; AK Parti ve MHP'nin kurduğu "Cumhur İttifakı" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, CHP Muharrem İnce'yi, HDP ise Selahattin Demirtaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi. TBMM dışından Cumhurbaşkanı adayı olmak üzere başvuran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de gerekli 100 bin imzayı toplayarak seçim yarışına girdi.

İttifaklar
AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi, İYİ Parti, Vatan Partisi, HDP, HÜDA PAR'ın katıldığı seçimde 550 yerine 600 milletvekili için oy kullanıldı. AK Parti ve MHP "Cumhur İttifakı", CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ise "Millet İttifakı" adı altına oy pusulasında yer aldı.

Düzce'de seçim huzurlu geçti
Seçimlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için il ve ilçelerde geniş güvenlik önlemleri alındı. Her okulda polis görevlendirilen seçimler, Düzce'de huzurlu bir ortamda tamamlandı.

Başbakanlık kalkıyor
Öte yandan adayların 1.5 aydır süren yoğun seçim çalışmalarının ardından 13. cumhurbaşkanı ve meclisin 27. döneminde görev yapacak 600 vekil bugün seçildi. Ayrıca 24 Haziran Seçimleri ile 16 Nisan 2017 referandumunda kabul edilen 18 maddelik Anayasa Değişikliği'nin bir parçası olan Başkanlık Sistemi'ne tamamen geçilmiş oldu. Bundan sonra hayata geçirilecek yeni sistemde ise başbakanlık ve başbakan yardımcıları kalkıyor, bakanlıklar yeniden yapılandırılıyor.

Haber: C.ÜSTÜNER