Vali Yılmaz, tarihi eserlerden turizme, eğitimden Gönül Elçileri Projesi'ne kadar bir çok konuda değerlendirmelerde bulundu.
Kim için? Düzce’miz için
İlk olarak Türk Hava Kurumu'nun Düzce'de açmak istediği havacılık yüksek okuluna ilişkin bilgiler veren Yılmaz, "Türk Hava Kurumu Genel Başkanı bizden pilot yetiştirmek için okul istedi, bizim 1062 tane kalıcı işyerimiz var, beğenin dedim. Derde derman olmak budur, seyirci olmamak lazım. Daha yapacak çok güzel işlerimiz var. Kim için? Düzce’miz için. Kim için? Bu aziz vatandaşlarımız için" dedi.
Gönül elçileri para pul istemiyor
Gönül Elçileri Projesi’nde gün geçtikçe daha iyi duruma gelindiğini belirten Vali Yılmaz, "Koruyucu ailede de 160 evladımız var. Bunları kucaklayacak aileler sırada biliyor musunuz? Seçici olacağız. Onları anne ve baba sevgisiyle kucaklaştıracağız. Gönül elçileri para pul istemiyor. Ben berber isem o çocukların konuk evinde, sevgi evinde, yetiştirme yurdunda saçını kesebilirim. Öğretmen isem bir masal okuyabilirim, derslerine yardımcı olabilirim. Gönüllülük bu. Koruyucu aile de ise ailemizin bir ferdi olması, evladımızdan farkı olmaması, evladınıza ne gibi imkanlar verdiysem ona da bu imkanların aynısını verip; maddi külfet hiç yok. Devlet hepsini karşılıyor. Şimdi 160 evladımıza Koruyucu Aile olmak bizlere düşen bir görev değil midir? Göreceksiniz, Düzce Türkiye’de ilk 10’a girecektir bu konuda, Düzce buna layıktır" şeklinde konuştu.
Tarihi yapıyı koruyacağız
Tarihi eserlerin korunmasına yönelik yürütülen çalışmalara da değinen Vali Yılmaz, "Batı Karadeniz’de tarihi bir mekan Konuralp. Turist zaten farklı yeri görmek istiyor. Başka yerlerde olmayan sevgiyi, tarihi ve doğal güzelliği görmek istiyor. İşte bu bizde zaten var. Tarihi yapıyı koruyacağız. Tarihimize sahip çıkmak, kültüre ve turizme sahip çıkmak için çalışacağız. Akçakoca Belediyemizin koruma ve sorumluluk alanında bulunan Cenevizliler'den kalan kaleyi yeniden yapmak yerine mevcudu korumak için çalışacağız. Kemerkasım Köyü'nde bulunan su kemerleri var. Allah korusun bir rüzgâr gelse alıp götürecek. Onu da yeniden yapmayalım ama mevcudu koruyalım. Bunların hepsi programa girdi. Müzemizde ne yapılması gerekiyorsa o yapılacak. Bereket Tanrıçası İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde sergileniyor. Onu bize vermezler ama birebir kopyası için maddi ne gerekiyorsa mutabık kaldık. İnşallah önümüzdeki günlerde çıktığı yer olan Düzce'ye aslının birebir kopyasını getiriyoruz.Tiçe Heykeli (Bereket Tanrıçası) diyorlar. Dünyada bir eşi benzeri yok. Demek ki biz gerçek değerlerimizi ortaya çıkartmak için gayret ve çaba gösteriyoruz. Biz güzel şeylere talibiz. İnşallah bütün meselelerimizi etap etap çözdüğümüzü, çözdüğünüzü göreceksiniz" diye konuştu.
İlk ona girmemiz için...
Eğitim konusunda Düzce'nin çıtayı yükselteceğini belirten Yılmaz, "2013 yılında bütün prefabrik okullarımızı yatırıma dönüştürüp, çocuklarımız SBS ve üniversite sınavlarında daha önde olmasını sağlayacağız. Şimdiki gibi 41. sırada olsun diye değil, ilk ona girmemiz için gayret ve çaba gösteriyoruz. Az şey midir bu? Köyler, ilçeler, merkez dahil bütün prefabrik okulları, 2013 yılında programa aldırdık, ihalesini yapacağız. İnşallah 2014’te de kalıcı modern okullara ve sınıflara kavuşturacağız. 2023 vizyonunun birlikte başaracağız. Herkesin de katılımını önemsiyoruz" dedi.

Haber: C. ÜSTÜNER