Her seçim öncesi seçmenin adaya mı yoksa partiye mi göre hareket ettiği irdelenir. Özellikle sandıkta kilit rol oynayan kararsız seçmenin tutumu analiz edilmeye çalışılır. Yerel seçimler yaklaşırken 'Parti mi, aday mı?' sorusu yeniden tartışılır oldu. Adaya bakmaksızın partisine bağlılığını sandıkta gösteren bir kesimin yanı sıra oyunu adaya göre kullanan bir seçmen grubu da var. Haber ekibimiz bu konuda sokağın nabzını tuttu ve Düzceli vatandaşlara, "Yerel seçimlerde adaya mı yoksa partiye mi öncelik verirsiniz?" sorusunu yöneltti.

İşte görüşüne başvurduğumuz vatandaşların yorumları...



"AK Parti'liyim ben ama kişiye oy verilecek"
Necdet Aygün adlı vatandaş, “Düzceli olarak eskiden hep AK Parti'yi takip ediyorduk. Yine AK Parti'liyim ben. Ama kişiye oy verilecek. Düzce bunu hak ediyor. Ama MHP’den güzel bir aday çıkarsa MHP’ye oy vereceğim. Genel seçimlerde AK Parti'liyim. Burada Düzce olarak bakıyoruz Boluya, hemen hemen 10 kat geçmiş. Bolu çalışıyor. Bizde çalışalım. Düzceli vatandaş olarak tercihimi kişi olarak kullanmak istiyorum.” dedi.



“Partiye oy vermem adaya oy veririm"
Fahri Doğru, “Partiye oy vermem adaya oy veririm. Görev dersen, Düzce'de sıfır. İstanbul Caddesi'ne kapanmasına bakın, bu akıl karı değil. Seçim zamanı geldiği zaman onu ayrı bir görüşeceğiz. Ben kesin iktidara vermem. Milletvekili olarak meclise girdiği zaman olay bitiyor. Ben fındıkçıyım hala fındık fiyatı açıklanmadı. İtalyan şirketi açıkladı fabrikada, 11 buçuk lira. Şimdi oy isteyecekler. Benim fındığım halen 11 buçuk lira. 100 lira yevmiye parası verdik.” şeklinde konuştu.

Diğer bir vatandaş ise “Ben oyumu adaya veririm. Adaya vereceksin oyunu” diye konuştu.



“Adaya oy vereceğim"
İbrahim Güner, “Adaya oy vereceğim. Çünkü görünen köy kılavuz istemez. Daha iyi bir hizmet için adaya oy vereceğim” dedi.



“Nasıl bir aday çıkarsa, kararımızı öyle vereceğiz"
Rahmi Gökmen şu yorumda bulundu:

“Nasıl bir aday çıkarsa, kararımızı öyle vereceğiz. Partiyi düşünmüyorum, adayı düşünüyorum. Çevremize bir şeyler yapsın, güzellik olsun diye. Daha karar vermedik ama çıkan adaylara göre kararımızı bu şekilde vereceğiz.”



"Benim için parti önemli"
Edip Yılmaz da, “Partiye oy vereceğim. Benim için parti önemli. Aday genellikle kısa kesimin hitap ettiği bir kısım. Ama parti ise, genel Türkiye’nin geneline hitap ediyor. Bu yüzden onun düşünceleri ve kararları daha mantıklı benim için” ifadelerini kullandı.

"Partiye oy vermem"
Fatma Çağatay, “Adaya oy vereceğim. Çalışmasına bakıyorum veya tanıyorum. Partiye oy vermem” görüşünü paylaştı.