Türk Kızılayı tarafından Kaynaşlı otoban gişeleri yanında yapılacak olan Batı Karadeniz Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nin temel atma töreni 12 Kasım Düzce depreminin 9. yıldönümünde yapılacak. Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından 23 Eylül'de ihalesi yapılan Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi, 8 vilayete hizmet verecek şekilde inşaa edilecek.

14 bin 500 m2 inşaat alanına sahip olan lojistik merkezi içinde 3 ayrı bina inşaa edileceği bildirildi. Ilk inşaatın idari bina olacağı kaydedilirken, 1750 m2 alana sahip olacak idari binanın bodrum artı 2 kat, depo binası olarak kullanılacak olan ikinci binanın 3 bin 636 m2 alan içerisine zemin artı tek kat ve lojman binası olarak hizmet verecek olan üçüncü binanın ise 700 m2 alan içerisine zemin artı 2 kat şeklinde inşaa edileceği açıklandı.

Öte yandan ihaleyi kazanan Çelikoğlu İnşaat Firması tarafından yapılacak olan lojistik merkezinin inşaat ruhsat işlemlerinin de önümüzdeki günlerde Düzce'de başlayacağı öğrenildi.

Batı Karadeniz Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nin, diğer bölgelerde kurulacak lojistik merkezlerine örnek olması hedefleniyor.