Sadece 3 bölge ile sınırlı kaldı 
Türkiye'de bisiklet kullanımının en yoğun olduğu iller arasında üst sıralarda yer alan Düzce'de hem güvenli ulaşım hem de sağlıklı yaşam için bisiklet yolları önem teşkil ediyor. Büyük bir ihtiyaç olmasına karşılık bisiklet yolları konusunda yıllardır istenen ölçüde çalışma yapılmayan kentte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelere 'yaygınlaştırın' yönünde yaptığı uyarılara rağmen, bisiklet yolları Çoban mevkii, Akçakoca yolu ve Aziziye Mahallesi olmak üzere sadece 3 bölge ile sınırlı kaldı. 

Düzce'de çalışmalar kaplumbağa hızında
Yaygın bisiklet kullanımını bisiklet yolları ile taçlandıran Konya, bu konuda parmakla gösterilecek bir ile dönüşerek övgüler alırken, Düzce'de çalışmalar kaplumbağa hızında kaldı. 

Bisikletli ulaşımda Sakarya pilot il
Düzce'de hal böyleyken komşu il Sakarya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin şehri ziyaretinde sunulan dosya sayesinde bisiketli ulaşımın yaygınlaşması konusunda pilot il olarak seçildi. Bu sayede bisiklet yolu ağını 30 kilometrenin üzerine çıkaracak olan Sakarya, bisikleti entegre ulaşımın bir parçası haline getirecek. Şehrin cazibe merkezlerini birbirine bağlayacak bisiklet yolu entegrasyonuyla birlikte akıllı bisiklet uygulaması da başlayacak.

30 kilometrenin üzerine çıkacak 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, "Daha önce şehrimizin muhtelif bölgelerine bisiklet yollarını kazandırdık. Yeni hizmete aldığımız duble yol ve bulvar çalışmalarımızda da bisiklet yollarına yer verdik. Mevcut bisiklet yolu ağımız şuan için 18 kilometre. İnşallah yeni duble yol ve bulvar çalışmalarımızla bu rakam 30 kilometrenin üzerine çıkacak.” diye konuştu.

Haber: C. ÜSTÜNER