5 Nisan Avukatlar Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce Barosu’nun da düzenlediği etkinliklerle kutlandı. Düzce Barosu Anıtpark’ta bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Merasime, Düzce Barosu Başkanı Ali Dilber,  Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ve avukatlar katıldı.

Düzce Barosu Başkanı Ali Dilber’in Atatürk Anıtı’na çelenk koymasının ardından  saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Baro Başkanı Ali Dilber burada yaptığı konuşmada,  tüm meslektaşlarının Avukatlar Gününü kutlarken, mesleki sorunlarını da anlattı.  Avukatlık kimliğinin resmi kimlik olarak tanınmaması ve protokol sırasının yasaya aykırı düzenlenmesinden şikayet eden Dilber, anayasada avukatların yargı görevi yapanlar içinde sayılması gerektiğini söyledi

Dilber, Avukatlık mesleğindeki şartların yeniden düzenlenmesini, Hukuk Fakültelerine sınırlama getirilmesini ve mevcut fakültelerde kalitenin arttırılmasını da istedi. Baro Başkanı, mesleğe yeni başlayan meslektaşlarının içinde bulunduğu ekonomik zorlukların aşılması için birlik .bünyesinde fon oluşturulmasının önemine de işaret etti. Dilber, hukuka, adalete ve avukata bir gün herkesin ihtiyacı olabileceğini de sözlerine ekledi.