Düzce Belediyesi’nin tüm birimlerinin 2008 yılı Faaliyet Raporu Belediye Meclisi’nin dün akşam yapılan Nisan ayı üçüncü oturumunda kabul edildi. Belediye Meclisi’nin Nisan ayı üçüncü oturumu Belediye Başkanvekili Özcan Demirbaş başkanlığında belediye hizmet binasında yapıldı.

İki Gündem maddesinin görüşüldüğü Meclis toplantısı saat 19,30’da başladı. Meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantıda ilk olarak Denetim Kurulu raporu ele alındı. Belediyeler Kanunu gereği bilgilendirme amaçlı olarak hazırlanan denetim kurulu raporunun görüşülmesi belediyenin 2008 yılı faaliyet raporu ile birleştirilerek gündeme işlendi. Böylelikle gündeme Düzce Belediyesi’nin tüm birimlerinin 2008 yılı faaliyet raporu ele alınmaya başlandı. Bunun için de Belediye Başkanvekili Özcan Demirbaş, sırasıyla birim müdürlerine söz vererek, faaliyet raporlarını açıklamalarını istedi. Harf sırasıyla kürsüye gelen birim müdürleri, görev tanımlamaları gereği icraatlarını açıklamaya başladılar.

Saat 01,30’da kadar süren açıklamalar ve görüşmelerde belediyeye bağlı 17 birim müdürlüğünün faaliyetleri ele alınmış oldu. 2008 yılında yapılan icraatlara ilişkin, Bilgi İşlem Müdürlüğü adına Müdür Halit Kubilay, Dış İlişkiler Müdürlüğü adına Müdür Ogün Danış, Emlak İstimlak Müdürlüğü adına Müdür İlknur Günaydın, Fen İşleri adına Müdür Murat Gülmez, Hukuk İşleri adına belediye avukatı Hüseyin Yılmaz, İmar ve Şehircilik adına Müdür Hayrettin Günal, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü adına Müdür Nursel Kaya, İtfaiye Müdürlüğü adına Müdür Rahmi İşleyen, Kültür ve Sosyal İşler adına Müdür Haluk Velioğlu, Mali Hizmetler adına Müdür Okan Özkasap, Özel Kalem Müdürlüğü adına Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, Park ve Bahçeler Müdürlüğü adına Müdür Nurullah Şahin, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü adına Müdür Sedat Polat, Temizlik İşleri adına Müdür Mehmet Şahin, Veteriner İşleri adına Müdür Dr. Murat Metek raporlu olduğundan harcama yetkilisi olarak Okan Özkasap, Yazı İşleri adına Müdür Samim Yavuz, Zabıta Müdürlüğü adına da Müdür Ahmet Akçay bilgi verdiler.

Yaklaşık 6 saat süren görüşmelerin ardından eski başkan Mehmet Keleş döneminin son 1 yıllık icraatları MHP’li üyelerin de verdiği destekle kabul edildi. Raporu, MHP’li meclis üyelerinden  Hakan Çetin, Erkan Arslan ve Hülya Ersoy’un red oyu verdikleri görüldü. Böylece Mehmet Keleş dönemindeki icraatlar, meclis üyelerinin çoğunluğu tarafından onaylanıp kabul edilmiş oldu