Dün Düzce üniversite Konferans Salonunda yapılan toplantıda öğrencilerin dile getirdiği ulaşım sorunu ile ilgili mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunan BEÇİ Kooperatifi Başkanı ve AK Parti Konuralp Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Özcan, “Bizim her 10 dakikada bir aracımız var” dedi.
“SORUNU KÖKTEN ÇÖZME ŞANSIMIZ VAR”
“Buradaki taşımacılığı sadece biz omuzlamış değiliz. Sadece bize bırakılmış olsa zaten biz bunun sorunu kökten çözme şansımız var.” diye sözlerini sürdüren Özcan, “Ama Öğrencinin şu lafına katılmıyorum. Biz yarım saat araba bekliyoruz demeleri, sudur. 60 kuruşa Düzce’ye gidebilmek için beklemişlerdir. Bir lira verdiği zaman burada 5 dakikada 10 dakikada bir araç var.” şeklinde konuştu.
Özcan, “Bizim her 10 dakikada bir aracımız var. Düzce’den 07.50’te başlayan araç servislerimiz saat 08.30’a kadar trafik komisyonunun bize verdiği güzergahta her 6-7 dakikada bir geçiyor. Dünkü dile gelen olaylara gelecek olursak buradaki taşımacılığı sadece biz omuzlamış değiliz. Sadece bize bırakılmış olsa zaten biz bunun çözümünü kökten çözme şansımız var. Ama belediyelerde var bunun içirişinde.   İki tane daha belediyemiz çalışıyor buraya. Onlarda kendilerine göre saatler belirlemişler kimisi 60 kuruşa taşıyor kimisi bir TL’ye taşıyor. Ama Öğrencinin şu lafına katılmıyorum. Biz yarım saat araba bekliyoruz demeleri, sudur. 60 kuruşa Düzce’ye gidebilmek için beklemişlerdir. Bir lira verdiği zaman burada 5 dakikada 10 dakikada bir araç var. Biz her şeyi şeffaf olarak yapıyoruz. Kimseden gizli kapalı bir saat düzenimiz yok. Rekabet ortamı kaliteyi getirecektir. Belediyelerde olmalı kooperatif de olmalı. Vatandaş 5-10 dakikada bir hizmetten yararlanma şansına sahip olabilir.” Dedi.
“BELEDİYELER YOĞUN SAATLERE ARAÇ KOYUYOR”
Belediyelerin gün içerisinde yoğun olan saatlere araç koyduğunu ileri süren Özcan, akşam olduktan sonra belediyelerin servislerinin bittiğini söyledi. Özcan, “Madem belediyeler hizmet için varsa bana hizmet için yaptıkları şeklin açıklamasını yapsınlar.” İfadelerini kullandı.
Özcan, “Belediyeler gün içerisinde potansiyel olan süre içerisinde buraya taşımacılık hizmeti veriyorlar. Biz gece saat 11’e 20 kalaya kadar hastanenin önünden araç kaldırıyoruz. Akşamdan sonra bir tane belediye yok. Madem belediyeler hizmet için varsa bana hizmet için yaptıkları şeklin açıklamasını yapsınlar. Biz yolcunun olduğu yerde varız olmadığı yerde yokuz diyorlarsa o zaman bu işe bakış açıları ticari mantıkta oluyor. Biz tek başımıza burada çalışmış olsan yeri gelir seferlerimizi 10 dakika ya da 5 dakikaya kadar da düşürebiliriz. A belediyesi B belediyesi buradaki hizmeti engellemeye kalktığında burada mağdur olacak olan gelen insanlar.” Dedi.
“DÜZCE BELEDİYESİ’NİN BURAYA GELMESİ YANLIŞ”
Düzce Belediyesi’nin Sakarya İdari Mahkemesi’nin aldığı karar göre Üniversite taşımacılık yapmasının yanlış olduğunu öne süren Özcan, “Sakarya İdari Mahkemesi bu güzergahla ilgili iptal kararı verdi.” Dedi.

Özcan, “Öğrenciler aralarında konuşuyor Dܒde trafik sıkıntısı var diye. Neden. İşte bizim trafik komisyonumuzun şartlı aldığı kararlar neticesinde oluyor. şuan Düzce Belediyesi’nin mahkeme kararına göre buraya gelmesi yanlış. Sakarya İdari Mahkemesi bu güzergahla ilgili iptal kararı verdi. Ama trafik komisyonu Sakarya İdari Mahkemesinin almış olduğu kararı hiçe sayarak kendi başlarına kararlar aldılar. Bazı insanlar kanunlar hiçe saydılar. Buranın önceliği bizde olmalı. Hangi belediye olursa olsun benim verdiğim hizmeti hiçbirisi veremez.” İfadelerini kullandı.

Haber; R. BAL